Nyt puhuvat Hohto-elokuvan kummitussisarukset: ”Stanleyn mielestä kaksoset olivat pelottavampia”

9.11.2015 16:12

Stanley Kubrickin Hohdon ilmestymisestä on kulunut 35 vuotta. Kaikkien aikojen parhaisiin kauhuelokuviin kuuluva Hohto sisältää useita karmivia kohtauksia. Monien mieleen on ikuisesti jäänyt kuva Gradyn kaksossisaruksista, jotka pitivät toisiaan kädestä kiinni Overlook-hotellin käytävällä.

Sisaruksia esittäneet kaksoset ovat nimeltään Lisa ja Louise Burns, ja he ovat nyt 46-vuotiaita. Sisarukset kertovat Daily Mailin haastattelussa kokemuksiaan elokuvasta.

Kubrick ei kuulemma välttämättä etsinyt kaksosia vaan sisaruksia. Jos lontoolaiset Burnsin sisarukset eivät olisi menneet koekuvauksiin, roolit olisivat menneet kahdelle eri ikäiselle tytölle kuten Stephen Kingin kirjassa.

– Stanleyn mielestä kaksoset olivat pelottavampia, joten se oli meille etu, Lisa Burns sanoo.

Kaksosten kuolinkohtaus aiheutti Louisen mukaan huolta.

– Se ei johtunut verestä vaan siitä että oli kylmä. Stanley oli perfektionisti, ja hän suunnitteli tarkkaan kuinka verta kaadetaan päällemme, joten meidän oli oltava täysin liikkumatta. Meillä oli vain yhdet siniset asut, joten sen piti mennä kerralla oikein, jottei veri pilaa vaatteita.

Kubrickin kanssa työskentelystä on jäänyt heille vain lämpimiä muistoja.

– Joka päivä tuntui siltä kuin meidät olisi kutsuttu tärkeisiin juhliin, jossa me olimme nuorimmat ja onnekkaimmat. Stanley halusi että olisimme kuvauspaikalla joka päivä, joten kohtausten välillä leikimme Danny Lloydin ja Jack Nicholsonin kanssa.

Nicholsonista tuli sisaruksille isähahmo. Kaksoset puhuivat paljon Nicholsonin tyttärestä, joka oli Amerikassa eikä päässyt näkemään isäänsä.

– Jack oli aivan tavallinen ihminen, ja itse asiassa hän oli erittäin mukava. Jack ei koskaan käyttäytynyt kuin filmitähti. Näimme hänen näyttelevän kuvauspaikalla, mutta hän oli tosielämässä täysin erilainen kuin roolihahmonsa, Louise muistelee.

Lisa on nykyään juristi ja Louise tutkija. Suosituilla sisaruksilla on myös yhteinen Twitter-tili.

Lähde: Daily Mail

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa