Nyt suoratoistona: 4 tähden scifi-leffassa on kaksi todellisuutta – ohjaaja kertoi miksi se oli uran vaikeimpia töitä

IMDb-arvosana on 7,4.

22.2.2024 13:00

HBO Maxissa on nyt elokuva Ready Player One (2018).

Vauhdikasta viihdettä täynnä oleva Ready Player One perustuu Ernest Clinen samannimiseen romaaniin. Tarinassa maailma ei ole kovinkaan mallillaan, ja ihmiset hakevat lohtua kurjaan arkeensa OASIS-nimisestä virtuaalitodellisuudesta.

Maailman kehittänyt James Halliday on jättänyt tehtävän virtuaaliviillettäjille – kun Halliday kuolee, hänen omaisuutensa perii se henkilö, joka löytää maailmassa piilevän salaisuuden. Tehtävän yrittää selvittää myös nuori ja kiivas Wade Watts.

Ohjaajana Steven Spielberg. Näyttelijöinä Ben Mendelsohn, Hannah John-Kamen, Lena Waithe, Mark Rylance, Olivia Cooke sekä Tye Sheridan.

Episodin arvostelussa elokuva sai neljä tähteä:

”Yksilö vastaan korporaatio -asetelma on ärsyttävän kulunut. Myös itkuvirsi oikean todellisuuden ja virtuaalitodellisuuden välisestä hankauksesta kyllästyttää. Myönteistä sen sijaan on, että pelaajastereotyyppejä rikotaan; Oasiksessa pyörivät kaikenlaiset tyypit pikkupojista perheenäiteihin. Avatarinsa kautta he voivat olla virtuaaliuniversumissa mitä vain. Elokuvassa tätä vapautta toteutetaan valitettavan usein vain siistimmillä hiuksilla ja ninjakerrastoilla, mutta muutama ilahduttava poikkeuskin nähdään.

Steven Spielberg on muotoillut Ready Player Onesta todella näyttävän, visuaalisen ja vetävän seikkailun. Spielberg tekee kaikesta ison näköistä ja oloista. Samalla on hiukan huvittavaakin, että virtuaalimaailmaan sijoittuvat kohtaukset tuntuvat usein paljon uskottavammilta ja kiinnostavammilta kuin elokuvan fyysisen todellisuuden tapahtumat. Ready Player Onen pelimaailma on kiistattoman komea ja yksityiskohtainen. Rohkeimmat voisivat puhua 2010-luvun Tronista.”

Steven Spielberg sanoi haastattelussa, että Ready Player One oli hänen uransa kolmanneksi vaikein elokuva Tappajahain (1975) ja Pelastakaa sotamies Ryanin (1998) jälkeen. Ohjaajan mukaan haasteena oli luoda jotain teknologisesti uutta, jollaista ei ole ennen tehty. Lisäksi tasapainottelu elokuvan kahden eri maailman välillä oli haasteellista, joka johti monesti yritys ja erehdys -tilanteisiin.

Elokuva on myös Viaplayssa. Alla traileri.

Lue myös: Millie Bobby Brown on nyt 20-vuotias – tiesitkö tähden väkivaltaisesta harrastuksesta ja kuuroudesta – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Express

Lisää luettavaa