Nyt suoratoistona: Pikkukaupungin menestyjä houkuttelee omiaan suuryrityksen pauloihin – piti olla Matt Damonin ohjausdebyytti

IMDb-arvosana on 6,6.

18.9.2023 15:57

HBO Maxissa on nyt elokuva Promised Land (2012).

Steve Butler on onnistunut ponnistamaan köyhästä pikkukaupungista energiayrityksen menestyneeksi työntekijäksi. Hänen seuraavana tehtävänään on lähteä työparinsa Suen kanssa pieneen McKingleyn maalaiskaupunkiin, josta on vastikään löydetty arvokasta maakaasua. Hyödyntäen omaa taustaansa vastaavanlaisen pikkukaupungin poikana, Steve alkaa neuvotella paikallisten kanssa heidän maidensa myymisestä suuryritykselle.

Koskettava ja ajatuksia herättävä Promised Land perustuu kirjailija Dave Eggersin tarinaan, josta käsikirjoituksen työstivät elokuvan näyttelijät Matt Damon ja John Krasinski. Kansainvälisen ensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlilla helmikuussa 2013 saanut draama on kaksinkertaisen Oscar-ehdokkaan Gus Van Santin viidestoista pitkä elokuva.

Episodi arvosteli elokuvan kolmen tähden arvoiseksi:

”Valitettavasti mustavalkoisuutta kaihtava asetelma ei pidä loppuun asti. Viimeisellä neljänneksellä turvaudutaan melko kliseisiin ja ennalta arvattaviin ratkaisuihin. Se on sääli, sillä alkupuolellaan elokuva tuntuu lupaavan enemmän.”

Frances McDormand ja Matt Damon.

Ohjaajana Gus Van Sant. Näyttelijöinä Matt Damon, Frances McDormand, John Krasinski, Rosemarie DeWitt, Hal Holbrook, Titus Welliver, Lucas Black, Tim Guinee sekä Scoot McNairy.

Elokuvan piti olla Matt Damonin ohjausdebyytti, mutta koska valmistautumisaikaa oli vähän, ja luovia ristiriitojakin oli ilmassa, Damon luopui ohjaajan pallista.

Elokuva on myös Viaplayssa. Alla traileri.

Lue myös: Muistatko Gilmoren tytöt -sarjan tyttären Alexis Bledelin? Tältä 42 vuotta täyttänyt tähti näyttää nykyään – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa