Nyt suoratoistona: Yksi parhaita vankilaleffoja ja loistava elokuva muutenkin – Tom Hanksin tilalla piti olla Pulp Fiction -tähti

IMDb-arvosana on 8,6.

26.4.2023 12:11

Prime Videossa on nyt elokuva Vihreä maili (1999).

Entinen vanginvartija Paul Edgecomb muistelee vanhainkodissa vuotta 1935, kun hänen osastolleen tuotiin kaksi lasta murhannut järkälemäinen mies. Kuolemaantuomittu ei ollut tavallisinta laatua.

Näyttelijöinä Tom Hanks, David Morse, Bonnie Hunt, Michael Clarke Duncan, James Cromwell, Michael Jeter, Graham Greene, Doug Hutchison sekä Sam Rockwell. Ohjaajana Frank Darabont.

Hanks ei ollut Darabontin ensimmäinen valinta vanginvartija Edgecombin rooliin. John Travolta oli tarkoitus palkata rooliin, mutta jostain syystä Travolta ei halunnut sitä.

Tähti on myöhemmin sanonut, että Vihreä maili on yksi sellainen rooli, jonka hän olisi toivonut ottaneensa. Hän on katunut myös sitä, ettei ottanut vastaan Upseeri ja herrasmies (1982) -elokuvan pääosaa – se meni aikoinaan Richard Gerelle.

Sam Rockwellin tilalle puolestaan kaavailtiin aluksi Josh Brolinia. Elokuva olisi varmasti ollut aika erilainen Travoltan ja Brolinin myötä.

Elokuva on myös HBO Maxissa. Alla traileri.

Lue myös: Vielä hetken Netflixissä: Kunnon vanhan ajan sotaleffa – ja parhaasta päästä! – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia