Nyt on tämäkin ihme nähty: Night Visions esittää kauhuelokuvan, jonka nuorista hahmoista välittää

13.4.2015 14:39

Yleensä, kun kauhuelokuva esittelee nuoria soidinmenoissa, katsoja lähinnä odottaa milloin tulee näiden vuoro kuolla verisesti. Keskiviikkona 15.4. käyntiin jyrähtävän Night Visions -elokuvasfestivaalin ohjelmistoon kuuluva Spring palauttaa kuitenkin mieliin sen, mistä kauhuelokuvissa loppujen lopuksi pitäisi olla kyse. Ei hirviön koosta tai veren määrästä, vaan elokuvan henkilöiden selviämisen puolesta jännittämisestä.

Springin takaa löytyvät jo viime vuonna Night Visionsissa Resolution-elokuvallaan vakuuttaneet Justin Benson ja Aaron Moorhead. Jo se leikitteli kauhuelokuvien vakioelementeillä ja katsojien odotuksilla. Spring naittaa niinkin epätodennäköiset lajityypit kuin romanttisen draaman ja lovecraftmaisen kauhun.

Thumbsucker_Lou_Taylor_Pucci

Kuuluu jotenkin kuvaan, että Night Visionsin päävieraaksi saapuu Springin pääosassa nähtävä Lou Taylor Pucci, joka lienee festivaalin ensimmäinen Sundancessa ja Berliinissä palkittu vierailija. Hänet palkittiin vuoden 2005 Thumbsucker-roolisuorituksestaan. Pucci on nimensä mukaisesti juuriltaan Italiasta, ja siellä kuvattu Spring antoi hänelle mahdollisuuden tutustua isoisovanhempiensa kotimaahan.

– Elokuvaa itse asiassa kuvattiin hyvin lähellä seutua, jolta iso-isovanhempani ovat kotoisin. Tein yhtenä päivänä pienen retken sinne, se oli hyvin hauskaa ja tunteellista, Pucci kertoi Episodille puhelimitse.

29-vuotias Pucci aloitti elokuvissa näyttelemisen vuonna 2002, ja on näytellyt pääasiassa indie-elokuvissa. Ne myös toivat hänelle Spring-pääosan.

– Minun ei tarvinnut hakea osaa, vaan Justin ja Aaron olivat nähneet joitakin elokuviani ja uskoivat minun sopivan siihen. He lähettivät käsikirjoituksen ja kysyivät olisinko kiinnostunut. Luettuani sen sanoin olevani kiinnostunut ja kysyin mitä muuta he ovat tehneet. He lähettivät Resolutionin, ja se oli juuri sellaista kiinnostavaa pienimuotoista mutta monitasoista kerrontaa, josta pidän.

Lou Taylor Pucci

Springin ohella Pucci on näytellyt myös meillä vuonna 2012 dvd:llä ilmestyneessä Carriers-kauhuelokuvassa Chris Pinen rinnalla. Hänen isoin elokuvansa lienee Evil Dead -uudelleenfilmatisointi vuodelta 2013.

– Esitän yleensä melko vakavia nuoria miehia, joten Evil Deadia oli hauska tehdä, koska Eric ei ollut niin vakavamielinen tyyppi. Evil Deadissa meillä oli myös iso budjetti ja aikaa tehdä asioita, Spring kuvattiin puolessa ajassa! Springin efektit olivat 80-prosenttisesti perinteisiä, Evil Deadissa piti kuvitella mitä tietokoneella myöhemmin lisätään. Springissä harjoittelimme kuitenkin dialogia pari viikkoa ennen kuvausten alkamista.

Harjoittelujakso lienee ollut omiaan lisäämään Puccin Evanin ja Nadia Hilkerin Louisen kehittyvän suhteen luontevuutta. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten muusta ohjelmistosta poikkeava tapaus otetaan vastaan rouhevalla festivaalilla.

Night Visions Back to Basics 2015 -festivaali Helsingissä 15.–19.4.2015.

Spring-esitykset

To 16.4. klo 17:50 Andorra
La 18.4. klo 18:15 Bio Rex

Lisätietoja: www.nightvisions.info

Lisää luettavaa