Nyt Viaplayssa: Aivan loistava vuoden 2019 vauhtileffa – päätähti joutui laihduttamaan roolia varten 32 kiloa!

IMDb-arvosana on 8,1.

29.8.2020 09:03

Le Mans 66 – Täydellä teholla (2019) elokuva on lisätty Viaplayn valikoimaan. Alkuperäinen nimi Ford v Ferrari lienee monien mielestä parempi, mutta tällä mennään.

Leffa kertoo tositarinan autosuunnittelija Carroll Shelbystä ja kilpa-ajaja Ken Milesista. Kaksikon välit ovat myrskyisät mutta myös kunnioittavat. Tavoitteena heillä on haastaa Ferrari Le Mansissa vuonna 1966.

Episodin neljän tähden arvostelussa sanottiin näin:

”Tarina on yllättävän sentimentaalinen. Vaikka valkokankaalla pyöriikin lähinnä raavaita ja öljyisiä toisilleen kukkoilevia äijiä puhumassa miehisistä asioista kuten moottoreista, jarruista ja männistä, osaa elokuva olla silti myös koskettava. Tositapahtumien pohjalta tehty leffa kykenee yllättämään, mikäli tapahtumat eivät ole tuttuja – ja harvemmalle ne ovat. Juuri tämän takia elokuva sopii myös täysille kilpa-autonoviiseille: se on jännä, vauhdikas, hauska ja lämmin draama.”

Triviana kerrottakoon, että Christian Balen täytyi laihduttaa noin 32 kiloa ennen kuvauksia. Tämä johtui siitä, että hänellä oli takanaan Dick Cheneyn rooli Vice-elokuvassa.

 

Lisää luettavaa