Nyt Viaplayssa: Kriitikoiden lyttäämä ja katsojien ylistämä rikostrilleri – päätä laatu itse

IMDb-arvosana on 7,4.

Elisa Viihde Viaplayssa on nyt rikostrilleri Lainkuuliainen kansalainen (2009). Elokuvalla on Rotten Tomatoesin kriitikkomittarissa 26 prosenttia ja yleisömittarissa 75 prosenttia.

Clyde Sheltonin elämä romahtaa kahden murtovarkaan tappaessa hänen perheenjäsenensä. Syyttäjä Nick Rice ei pidä todistusaineistoa tarpeeksi pitävänä ja tekee sopimuksen, joka passittaa toisen varkaista kuolemanselliin toisen kärsiessä minimaalisen rangaistuksen. Shelton ei voi niellä tapahtunutta ja palaa kymmenen vuotta myöhemmin ottamaan oikeuden omiin käsiinsä: toteutettava suunnitelma on nerokas, mutta samalla mielipuolinen. Tämä kosto on ennennäkemätöntä suuruusluokkaa, eikä kohteena ole pelkästään vapaalla jalalla elämänsä viettävä murhaaja, vaan myös kaikki muut oikeusmurhan osalliset.

Näyttelijöinä Jamie Foxx, Gerard Butler, Colm Meaney sekä Bruce McGill. Ohjaajana F. Gary Gray.

Butlerin piti alun perin näytellä Foxxin rooli ja Foxxin Butlerin rooli. On hiukan epäselvää, kuka ehdotti roolien vaihtamista, Foxx vai Butler, mutta Butler oli väitetysti ideasta innoissaan. Alkuun hän ilmeisesti katui roolien vaihtamista, mutta totesi myöhemmin sen olleen toimiva ratkaisu.

Episodin arvostelussa sanottiin aikoinaan, että ”Lainkuuliainen kansalainen kuuluu sarjaan ”lähes mainiot elokuvat”. Ohjaus ja kuvaus ovat pätevää tasoa, eikä näyttelijöidenkään suorituksissa ole juuri moitteen sijaa. Butler jatkaa vakuuttavaa karskien miesten roolien sarjaansa, ja Foxx on myös oikeassa roolissa.” Alla traileri.

Lue myös: Muistatko Breaking Badin terhakan Betsy Brandtin, 49? Tältä hän näyttää nykyään – Episodi.fi

YouTube video

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut