Nyt Viaplayssa: Scifi-leffan floppaus masensi sen ohjaajat – pelkäsivät ison budjetin elokuvien jäävän historiaan

IMDb-arvosana on 5,3.

Elisa Viihde Viaplayssa voi kiduttaa itseään elokuvalla Nouseva Jupiter (2015).

Episodin arvostelussa elokuvasta kirjoitettiin seuraavasti:

Nouseva Jupiter on siis pelkkää kiiltävää pintaa ilman mitään sisältöä, mutta sen totaalisista ylilyönneistä, keinotekoisuudesta ja väkinäisyydestä saa paljon tahatonta hupia. Se onkin tarpeen, sillä elokuvaan kirjoitetut vitsit ovat noloja ja puuduttavia. Jos pystyy nauttimaan hieman reilut kaksi tuntia tähtisädetikkujen heiluttelusta saippuakuplasateessa, arvostanee myöskin Nousevaa Jupiteria. Älyllistä tieteiselokuvaa tai rentoa avaruusseikkailua etsivät varokoot, samoin katsojat, jotka eivät kykene nauttimaan huonoista elokuvista!”

Leffateattereissa flopannut Nouseva Jupiter huolestutti aikoinaan sen ohjaajakaksikosta ainakin Lana Wachowskia. Hän totesi tuolloin Wall Street Journalille: ”Meitä kiinnostavat vaikeat aiheet. Olemme olleet onnekkaita. Studioiden ihmiset ovat olleet kiinnostuneita hullun kummallisesta kompleksisuudestamme ja meidän on annettu tehdä niitä (elokuvia). Jatkuuko se? Todennäköisesti ei.”

Lana Wachowskilla on vielä tulevan Matrix: Resurrections -elokuvan myötä mahdollisuus todistaa, että studioiden kannattaa antaa hänelle rahoitus megaluokan elokuvien tekemiseen. Alla traileri.

Lue myös kolumni: Wachowskit Matrixin varjossa

Lue myös: Yllättävä paljastus – Matrix-ohjaajan mukaan elokuvasarja on tarina transsukupuolisuudesta – Episodi.fi

YouTube video

Lähde: Cinemablend

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut