Nyt Yle Areenassa: raju kuvaus konservatiiviuskonnon vaikutuksesta maahanmuuttajataustaisen tytön elämään

Nyt olisi tarjolla erinomainen elokuva! Kannattaa tutustua.

16.8.2021 17:41

Norjanpakistanilainen Iram Haq on tehnyt rajun elokuvan, joka perustuu naisen omiin kokemuksiin vanhoillisen uskonnon ja länsimaisen elämäntavan räjähtävästä yhteentörmäyksestä. Mitä meistä puhutaan on rohkea kannanotto naisten puolesta.

16-vuotias Nisha (Maria Mozdah) elää kahta elämää oslolaisessa maahanmuuttajalähiössä. Hän on koulussa kuin kuka tahansa länsimainen tyttö, mutta konservatiivisen perheensä parissa hänen täytyy nöyrtyä kunnioittamaan islamilaisia arvoja.

Nishan kaksoiselämälle tulee stoppi, kun hänen isänsä pakottaa teinitytön Pakistaniin oppimaan uskonnollista nöyryyttä. Nisha vangitaan syrjäseudulla asuvien sukulaisten luokse. Eipä sekään elämä hyvin mene.

Elokuva sai Episodilta neljä tähteä.

Mitä meistä puhutaan on kaunis mutta samalla ahdistava draamaelokuva. Haq tuo elokuvassaan esille konservatiivisten uskontojen kahlitsevia puolia. Hän paljastaa rohkeasti omaankin elämäänsä vaikuttaneita uskonnollisia tabuja. Kauniin kuvakielen avulla hän kertoo traagisen tarinan nuoren naisen kivuliaasta ja liian varhaisesta varttumisesta.”

Katso Mitä meistä puhutaan Yle Areenasta.

Alla traileri.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia