Nyt Yle Areenassa: Suomalaisnäyttelijä pääroolissa brittiläisen ohjaajalegendan muutaman vuoden takaisessa elokuvassa

IMDb-arvosana 6.3.

30.8.2021 12:01

Suomalaisittain harvinaisena tapauksena voi pitää Peter Greenawayn vuoden 2015 elokuvaa Eisenstein in Guanajuato, joka oli ehdolla muun muassa Berliinin elokuvajuhlien Kultaiseen karhuun.

Elokuva kertoo neuvostoliittolaisesta ohjaajasta Sergei Eisensteinistä, joka ohjasi muun muassa klassikkoelokuvan Panssarilaiva Potemkin. Eisenstein matkusti 1930-luvun alussa Meksikoon, kun Hollywoodin valloitus ei onnistunutkaan suunnitellulla tavalla.

Eisensteiniä elokuvassa näyttelee suomalainen Elmer Bäck, joka on nähty muun muassa tv-sarjoissa Jättekiva, Rehtori ja Cold Courage. Jatko-osa Eisenstein in Guanajuatolle on tällä hetkellä esituotannossa. Toivottavasti Greenaway saa Eisenstein in Hollywoodin pian eteenpäin.

Greenaway muistetaan muun muassa elokuvista Kokki, varas, vaimo ja rakastaja, sekä Kohtalokkaat numerot. Eisenstein in Guanajuato sai Episodin arvostelijalta kolme tähteä: ”Peter Greenaway on pitkän uransa aikana onnistunut loukkaamaan lähes kaikkia tällä planeetaalla, ja nyt näyttää siltä, että hän on ottanut kohteekseen Putinin konservatiivisen Venäjän. Hänen hävyttömyyttään on ihailtava.”

Elokuva on kuukauden katsottavissa Yle Areenassa. Katso elokuva täältä.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia