O.J. Simpsonin murhakeissin lakimiesten väittely huipentui kovaan lataukseen tv:ssä: ”Hänen olisi pitänyt kuolla vankilassa!”

Äänessä oli sekä Simpsonin vapaaksi hommannut Alan Dershowitz, että murhattua perhettä puolustanut Gloria Allred.

16.4.2024 14:00

Vastikään menehtyneen O.J. Simpsonin vuoden 1995 murhaoikeudenkäynnissä läsnä olleiden lakimiesten, sekä kahden muun oikeusoppineen tv-väittely kuumeni eilisessä Piers Morganin ohjelmassa.

”Hänen olisi pitänyt kuolla vankilassa”, Simpson-tapauksesta kirjan kirjoittanut lakimies Jeffrey Toobin kommentoi, kun häneltä kysyttiin, kuinka summaisit O.J. Simpsonin henkilönä.

Päälle puolituntinen keskustelu muistutti paikoitellen Matlock-sarjan jaksoa. Lähetykseen oli saatu sekä Simpsonin lakimiesten ”dream teamiin” kuulunut Harvardin professori Alan Dershowitz, että murhattua perhettä puolustanut Gloria Allred.

Oikeusoppinut Marc Lamont Hill kommentoi, että Simpson oli syyllinen, mutta lakiteknisesti tällä ei ole väliä. Los Angelesin poliisin korruptio, eli todistusaineiston peukalointi esti hänen tuomitsemisensa.

Jotain tapauksesta kertoo se, että keissi herätti lakimiehissäkin tiukan väittelyn ja kuumia tunteita vielä 29 vuodenkin jälkeen.

Lisää luettavaa