Ohjaajalegenda Francis Ford Coppola paljastaa miksi lopetti elokuvanteon

Francis Ford Coppola on varmasti kaikille tuttu miekkonen? Ohjaajalegenda on ohjannut sellaisia elokuvia kuten Kummisetä (1972), Ilmestyskirja. Nyt. (1979) ja Sateentekijä (1997). Coppolan elokuvat ovat kuitenkin kaukana Hollywoodin normeista ja ihanteista. Ohjaajalla on täysin oma näkemyksensä ja otteensa elokuvantekoon. Ja tässä on myös se syy miksei hänen elokuviaan enää valkokankailla näy.

Coppola avautui Yahoo Moviesille, kun häneltä kyseltiin tuoreesta Bram Stokerin Draculan blu-ray-julkaisusta. Coppola vihjaili Hollywoodin haluavan elokuvat tiettyyn muottiin.

”Tämän takia lopetin urani. Päätin, että en enää halua tehdä liukuhihnaelokuvia. Haluan mieluummin tehdä kokeellisempia elokuvia, ja katsoa mitä pystyn luomaan, ja tehdä asioita, jotka ovat täysin omiani. Hiljalleen Hollywoodin tuotanto on siirtynyt supersankarileffoihin, ja kaiken pitää olla niin suurta. Minua ei kiinnosta nähdä niin paljon vaivaa elokuvia varten.”

Ja kyllähän sen huomaa. Vuonna 2011 suoraan dvd:lle julkaistu Coppolan ja Val Kilmerin Twixt on jo sen tason ”kokeellista elokuvaa”, että Uwe Bollikin joutuu työskentelemään rankasti päästäkseen niin taiteellisiin huuruihin.

Toisaalta Coppola on aivan oikeassa siinä, että Hollywood ei enää uskalla kokeilla, sillä pelkät kokeilut maksavat nykyään satoja miljoonia dollareita.

Lähde: Cinema Blend

Kuva: Twixtin kuvauksista

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät jutut