On se kova! Sean Beania pelotti lentää LOTR-kuvauspaikalle vuorilla – kiipesi täysvarustuksessa paikalle

Triviaa klassikkoleffan tekemisestä.

26.3.2023 00:01

Sean Bean pelkää lentämistä, mikä aiheutti haasteita Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit -elokuvan kuvauksissa.

Fantasiaklassikkoa kuvattiin Uuden-Seelannin vuoristossa, ja näyttelijät kuljetettiin kuvauspaikoille helikoptereilla. Legolasta esittänyt Orlando Bloom kertoi istuneensa Boromiria näyttelevän Beanin vieressä yhdellä helikopterimatkalla, jolloin Beania jännitti erittäin paljon. Bean puristi rystyset valkoisena Bloomin polvea. Bloom totesi: ”En ikinä unohda hänen (Beanin) kättään polvellani.”

Bean alkoi välttelemään helikopterilla matkustamista ja päätyi kiipeämään vuoriston kuvauspaikalle täysissä Boromir-tapineissa. Elokuvan ohjannut Peter Jackson kertoi Beanin kiipeilystä Sormusten ritarien kotiteatterijulkaisun ekstramateriaaleissa.

”Viikon sisään meillä oli kohtaus, jota varten meidän piti mennä helikopterilla ylös järvelle, joka oli todella korkealla vuoristossa. Ja Sean vain totesi: ’Kuule, en vain pysty siihen. Tulen hyvin, hyvin aikaisin, otan kaikki Boromir-varusteeni ja rupean kiipeämään vain jalkaisin.’ Lennämme ylös, ja katson alaspäin, niin siellä on todella valtava kallioseinämä vuorella, ja pystyin näkemään Seanin kuin ihmiskärpäsen kiipeävän lähes pystysuoraa kallioseinämää ylös”, Jackson kommentoi.

Lähde: Slash Film

Lisää luettavaa