Onko tässä paras toimintascifi koskaan? Netflixiin lisätty leffa viihdyttää aina vain

IMDb-arvosana on 8,5.

21.5.2021 05:30

Netflixissä on nyt Terminator 2 – Tuomion päivä (1991). Ohjaajana toimii mestari James Cameron.

Terminator-elokuvasarjan toisessa osassa kaksi robottia saapuu vuodesta 2029 hakemaan 11-vuotiasta John Connoria, josta on tarkoitus tehdä tulevaisuudessa ihmisten vastarintaliikkeen johtaja.

Cameron käsikirjoitti elokuvan ystävänsä William Wisherin kanssa. Prosessi oli yllättävän kivuton ja nopea.

Wisher ja Cameron istuivat Cameronin kotona ja kirjoittivat tietokoneella vuorotellen käsikirjoitusta. Ensimmäisellä istumalla sivuja tuli noin 40-50. Sitten he jakoivat käsikirjoituksen puoliksi ja muovasivat sitä tahoillansa.

– Me lisäsimme siihen yksityiskohtia, sitten vaihdoimme puoliskojamme ja kävimme niitä läpi. Lopuksi koostimme puoliskot yhteen, Wisher kertoi.

Käsikirjoitus saatiin lopulliseen muotoonsa uudessa sessiossa Cameronin kotona, joka kesti päivän tai kaksi.

– Jim (James) painoi print-nappia ja tulosti käsikirjoituksen, heitti sen salkkuunsa ja sanoi: ”Ok, auto tulee hakemaan minua tunnin sisään. Minun täytyy lähteä Cannesiin.” Hän aikoi antaa käsikirjoituksen Arnoldille (Schwarzenegger), Wisher jatkoi.

Käsikirjoitus syntyi helposti verrattuna moniin nykypäivän käsikirjoituksiin, joita kirjoitetaan useaan kertaan uudelleen ja jotka saattavat kiertää vuosia käsikirjoittajalta toiselle. Alla traileri.

Lue myös: Nyt Amazon Primessa: Mainettaan parempi Terminator-leffa – Schwarzenegger nähtiin poistetussa kohtauksessa oikeana ihmisenä (katso näyte) | Episodi.fi

Lisää luettavaa