Oppenheimerin kuvauksissa oli uhkaava tunnelma – Venäjä hyökkäsi Ukrainaan muutama päivä ennen aloitusta

Cillian Murphy pitää Oppenheimeria naiivina.

5.8.2023 23:56

Cillian Murphy kertoi NME:lle kokemuksistaan Oppenheimer-roolissa. Elokuva on parhaillaan elokuvateattereissa, ja Murphy näyttelee siinä atomipommin Yhdysvalloille kehittänyttä fyysikkoa J. Robert Oppenheimeria.

Murphy kertoi haastattelussa tarvinneensa lomaa roolin jälkeen.

– Työn jälkeen täytyy aina pitää lomaa. Se ei johdu siitä, että… kuten jotkut toimittajat haluavat ajatella, olet metodinäyttelijä tai mitä tahansa. Se johtuu siitä, että annat työlle niin paljon aikaa ja sitten yhtäkkiä lopetat, Murphy pohjusti.

– Kaikki tämä syrjään siirretty energia… joten et tavallaan tiedä mitä tehdä. Mutta olen erittäin rento ihminen. Se ei masenna minua, näyttelijä jatkoi.

Murphyn pesti Oppenheimerina sai todellisen sodan tuntua, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan viime vuonna. Venäjän aloittama hyökkäyssota alkoi muutama päivä ennen Oppenheimer-elokuvan kuvausten alkua, joka toi oman tunnelmansa kuvauspaikalle.

Tom Conti näyttelee elokuvassa Albert Einsteinia.

– Se oli kaikkialla, ja olimme täysin tietoisia siitä. Uhka (ydinsodan) on vuosien kuluessa kärjistynyt ja vähentynyt vuodesta 1945 lähtien… ja nyt se on palannut. Se on aina olemassa, tämä Damokleen miekka, joka roikkuu yllämme, Murphy maalaili maailman tolaa.

Oppenheimerista Murphy arveli, että fyysikko uskoi kehittävänsä asetta, joka lopettaisi kaikki sodat.

– Hän uskoi sen (ydinaseen) motivoivan valtiot muodostamaan jonkinlaisen ydinasehallinnon. Hän oli naiivi, Murphy mietti.

Oppenheimer on saanut yleisöltä hyvän vastaanoton, ja se on parhaillaan elokuvateattereissa. Leffan IMDb-arvosana on peräti 8,7. Voit lukea Episodin arvostelun täältä: Oppenheimer – elokuvan arvostelu – Episodi.fi

Alla elokuvan traileri.

Lähde: NME

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia