Oscar-ehdokas puhuu ensimmäistä kertaa ehdokkuutensa aiheuttamasta kohusta: ”Elokuva-ala on vastenmielisen epätasa-arvoinen”

Tämä on erikoisimpia kohuja tänä vuonna.

23.2.2023 10:01

Oscar-ehdokas Andrea Riseborough antoi ensimmäisen haastattelunsa The Hollywood Reporterille sen jälkeen, kun hänen ehdokkuutensa To Leslie -elokuvasta nosti kohun.

Sillä hetkellä hän ei tiennyt, onko iloinen ehdokkuudesta. ”Kun minulla on ollut aikaa sulatella kaikkea, saatan ymmärtää tilanteen paremmin”, Riseborough sanoo.

Tilanteesta voi lukea pidemmin täältä, mutta lyhyesti kerrattuna indie-elokuvan ruohonjuurikampanjan katsottiin rikkovan mahdollisesti Oscar-akatemian sääntöjä, kun Riseborough’n katsottiin saaneen ehdokkuutensa suhteilla.

Moni taho tuntui suuttuvan siitä, että vähemmistöihin kuuluvat Viola Davis ja Danielle Deadwyler jäivät vaille ehdokkuuksia, vaikka heitä pidettiin varmoina ehdokkaina. Sen sijaan paikan vei valkoinen näyttelijä.

”Ennen ehdokkuuksien julkistamista mahdollisesta ehdokkuudestani oli paljon puhetta. Realistisesti ajattelin, että olen tehnyt tätä työtä 20 vuotta, enkä usko sen tapahtuvan. Ei sitä voi edes uneksia sellaisen tapahtuvan jostakin, mitä kuvattiin 19 päivää”, Riseborough sanoo.

Hän sanoo kuitenkin diplomaattisesti olevansa kiitollinen keskustelusta ehdokkuuden ympärillä, koska ”se täytyy käydä”. Se on myös vaikuttanut häneen.

”Elokuva-ala on vastenmielisen epätasa-arvoinen mahdollisuuksien puolesta. En halua puhua muiden ihmisten kokemuksista, koska he ovat parempia puhumaan omista asioistaan ja minä haluan kuunnella.”

Lisää luettavaa