Oscar-ehdokaselokuvan ohjaajaa syytetään rasismista elokuvan hölmön hahmon takia

Kohuhan se sieltä nousi taas.

22.2.2022 12:12

Paul Thomas Andersonin Licorice Pizza (ensi-ilta Suomessa myöhemmin) sai kolme Oscar-ehdokkuutta. Ne ovat paras elokuva, paras ohjaus ja paras alkuperäinen käsikirjoitus.

Kriitikot rakastuivat tähän 70-lukulaiseen draamakomediaan, joten ehdokkuudet eivät ole mikään yllätys.

Eräs elokuvan hahmoista on kuitenkin noussut esiin somekeskusteluissa, koska tämä jenkkihahmo käyttää idioottimaista aksenttia. Ravintolanpitäjä Jerry Frick (John Michael Higgins) puhuu japanilaisvaimoilleen hölmöllä karikatyyrisellä japanilaisaksentilla.

Anderson on nyt vastannut rasismisyytöksiin.

– Mitä, enkä tiedä tulisiko perään vielä kolme pistettä. Hahmo on mielestäni juuri sen takia hauska, koska siihen on vaikea samastua. Enpä tiedä. Olen todella eksyksissä mitä näihin asioihin tulee. En edes tiedä mikä se varsinainen ongelma on. Hahmo on idiootti, joka puhuu idioottimaista paskaa. Mitä sinä ajattelet, Anderson kysyy IndieWiren toimittajalta.

Toimittaja pyrkii selittämään, miksi hahmo on ongelmallinen, etenkin kun hahmo saattaa aiheuttaa vääranlaisia nauruja. Ihmiset saattavat nauraa hahmon jutuille, eikä niinkään hahmon tyhmyydelle.

– Okei. En tiedä. Ehkä se on mahdollista. En todellakaan ymmärrä tätä. En kuitenkaan pysty erottelemaan motiivejani ihmisten henkilökohtaisesta kokemuksesta.

Lähde: Slash Film

Lisää luettavaa