Oscar-ehdokkuuksia napanneessa brittielokuvassa on mukana suomalaisia tekijöitä

Turkulainen tuotantoyhtiö Filmgate Finland on tehnyt Living-elokuvaan visuaalisia tehosteita.

26.1.2023 21:00

Brittielokuva Living on saanut kaksi Oscar-ehdokkuutta Oscareissa, kolme BAFTA-ehdokkuutta ja yhdeksän BIFA-ehdokkuutta.

Filmgate Films on elokuvan osatuottaja, ja VFX-jälkitöitä on tehnyt turkulainen Filmgate Finland. Elokuvaa on tukenut Länsi-Suomen elokuvakomissio.

Filmgate Finland on osallistunut elokuvan visuaalisten tehosteiden eli VFX:n tekemiseen yhdessä ruotsalaisen sisaryhtiönsä Filmgaten kanssa. Elokuva on saanut tuotantotukea Business Finlandilta ja Länsi-Suomen elokuvakomissiolta.

Living kertoo 1950-luvun virkamiehestä (Bill Nighy), joka kamppailee hengenvaarallisen diagnoosin kanssa ja alkaa etsimään elämälleen tarkoitusta. Käsikirjoitus pohjautuu Akira Kurosawan elokuvaan Ikiru (1952), ja käsikirjoituksen on kirjoittanut Nobel-palkittu kirjailija Kazuo Ishiguro.

Tuottaja Stephen Woolleyn (The Crying Game, Carol) ja ohjaaja Oliver Hermanuksen elokuva on ehdolla parhaan miespääosan ja sovitetun käsikirjoituksen Oscar-palkintoihin. Living sijoittuu 1950-luvun Lontooseen, jonka luomisessa valkokankaalle turkulainen Filmgate Finland on ollut mukana.

”On ollut mahtavaa päästä osatuottamaan tällaista elokuvaa ja lisäämään pohjoismaista yhteistyötä. Livingin VFX toteutettiin Göteborgissa ja Turussa”, tuottaja Sean Wheelan kommentoi Filmgatelta.

Filmgate Finland osallistui viime vuonna Livingin lisäksi neljään kansainväliseen elokuvatuotantoon. Parhaillaan työn alla on Michael Cainen tähdittämä The Great Escaper. Filmgate Finland on tuotantoyhtiö, joka sekä tuottaa elokuvia että tarjoaa VFX-jälkituotantopalveluita.

Lisää luettavaa