Oscar-voittaja Juliette Binoche puolustaa yllättäen Harvey Weinsteinia: ”Rauha hänen mielelleen ja sydämelleen”

Binoche taitaa olla ainoa.

Ranskalaistähti Juliette Binoche palkittiin parhaan naissivuosan Oscarilla Harvey Weinsteinin tuottamasta elokuvasta Englantilainen potilas. Nyt Binoche puhui Weinsteinista hieman Berliinin elokuvajuhlien pressitilaisuudessa. Binoche on tänä vuonna elokuvajuhlien juryn puheenjohtaja. Uutisesta kertoi The Guardian.

”Haluan melkein sanoa, että rauha hänen mielelleen ja sydämelleen, siinä kaikki. Yritän laittaa itseni hänen saappaisiinsa. Hän on kokenut tarpeeksi, luulen. Moni ihminen on ilmaissut mielipiteensä. Nyt oikeuden on tehtävä työnsä”, Binoche sanoi.

Hän totesi myös, että näkee tilanteen ongelman, vaikka ei itse ole ollut koskaan ongelmissa Weinsteinin kanssa, myöskään elokuvassa Pieni suklaapuoti. ”Tuottajana hän oli loistava, suurimman osan ajasta. Minusta hän oli suuri tuottaja. Sitä ei pidä unohtaa, vaikka joillakin ohjaajilla, näyttelijöillä ja eritoten näyttelijättärillä on ollut vaikeaa.”

Vuonna 2017 Binochet kommentoi myös seksuaalista ahdistelua ja Weinsteinia. Hän kertoi, että joku toinen tuottaja oli ahdistellut häntä 18-vuotiaana, mikä opetti häntä olemaan tarkka myöhemmin urallaan – myös Weinsteinin suhteen. ”Tiesin hyvin millainen peto hänen sisällään oli. Sellainen tyyppi, jonka kanssa en koskaan lähde pitämään hauskaa. Lounastin kerran yksin hänen kanssaan hotellihuoneessa. En tuntenut vaaraa, mutta ymmärsin miksi hän halusi tavata minut.”

Kuva elokuvasta Country of My Skull

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut