Oscar-voittaja Nomadland on ilmestynyt blu-rayna – Mitäs paketti sisältää?

Kolmen Oscarin voittaja.

2.7.2021 08:30

Parhaan elokuvan Oscarin voittanut Nomadland ilmestyi jo huhtikuun lopulla suoratoistona, eikä tallennejulkaisuakaan tarvinnut kovin pitkään odottaa.

Koronapandemian takia Nomadland on suurimman yleisönsä varmaan keräänytkin nimenomaan kotisohvalta katsottuna, vaikka upeasti kuvattu elokuva sopiikin mitä parhaiten elokuvateatteriin.

Nomadland on palkintonsa ansainnut. Ohjaaja Chloe Zhao kertoo yhteiskunnan ulkopuolella elävistä nykypäivän nomadeista tavalla, joka on yhtä aikaa sekä runollisen kaunista että rosoisen realistista. Päärooliin ei voisi kuvitella ketään muuta kuin loistavaa Frances McDormandia. Elokuvan kaksi muuta Oscaria tulivatkin juuri ohjauksesta ja naispääosasta.

Blu-rayn lisämateriaalina on kaksi vajaan vartin mittaista koostetta. The Forgotten America sisältää muun muassa Zhaon ja Nomadland-kirjan kirjoittaneen Jessica Bruderin haastatteluja sekä taustatietoa elokuvan tekemisestä ja nomadikulttuurista.

Toisessa koosteessa haastatellaan Zhaota ja McDormandia elokuvan drive-in-ensi-illassa. Lisäksi blu-raylla on muutaman minuutin verran poistettuja kohtauksia. Dvd on ekstraton.

Elokuva ★★★★
Blu-ray ekstrat ★★

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia