Oscareissa uusi ennakkosuosikki – 72 % tämän palkinnon voittaneista palkitaan myös parhaan elokuvan Oscarilla

Roman kaula lyhenee.

IndieWire julkaisi kiinnostavan jutun, jossa se on laskenut Tuottajien killan (Producers Guild Awards, lyhennettynä PGA) palkintojen voittajat ja verrannut niitä Oscar-gaalassa menestyneisiin elokuviin.

Vuonna 1990 perustettu PGA on ollut melkein sen 30 vuoden olemassaolon aikana noin 72 % samaa mieltä vuoden parhaan elokuvan tapauksessa, ja palkinnut 21 elokuvaa jotka ovat lopulta voittaneet myös vuoden parhaan elokuvan Oscar-palkinnon. Kun katsotaan historiaa taaksepäin, niin yksikään elokuva ei ole voittanut parhaan elokuvan Oscar-palkintoa ilman PGA-ehdokkuutta.

Tänä vuonna palkinnon sai Viggo Mortensenin ja Mahershala Alin tähdittämä Green Book. Viime vuonna PGA palkitsi The Shape of Waterin, mutta sen sijaan kahtena edellisenä vuotena Oscarin on voittanut eri elokuva. Tuottajien kilta palkitsi La La Landin ja The Big Shortin, silloin kun Oscarin vei kotiin Moonlight ja Spotlight.

Green Book on ollut yksi suurimmista ennakkosuosikeista, mutta suurta pöhinää elokuvamaailmassa ovat aiheuttaneet Alfonso Cuaronin Roma, sekä Bradley Cooperin A Star Is Born.

Kuva elokuvasta Green Book

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut