Pahiksia ja renttuja esittänyt näyttelijä tekee erilaisen roolin Netflixin laatuleffassa

The Land of Steady Habits on laadukas Netflix-draamaelokuva.

Indie-ohjaaja Nicole Holofcenerin (Enough Said) elokuvan keskushahmo on viisikymppinen Anders (Ben Mendelsohn), joka on jättänyt entisen elämänsä taakseen.

Anders on jäänyt ennenaikaiselle eläkkeelle hyväpalkkaisesta työstä Wall Streetin rahoitusmaaillmassa ja eronnut vaimostaan (Sopranos-sarjasta tuttu Edie Falco).

Uutta suuntaa ei kuitenkaan löydy. Anders elää päällisin puolin yltäkylläistä elämää, mutta kaikki tuntuu tyhjältä. Hän lähinnä haahuilee sisustusliikkeissä, pokailee irtosuhteita ja kännäilee. Connie Brittonin esittämästä sinkkunaisesta saattaisi tulla vakavampikin tuttavuus.

The Land of Steady Habits on varakkaista mutta elämässään eksyneistä keski-ikäisistä amerikkalaisista kertova draama, jollaisia on tehty paljon. Holofcener on kuitenkin saanut tutun tuntuisista aineksista aikaan elokuvan, joka kannattaa kaivaa esiin Netflixistä, kun etsii laadukasta katsottavaa.

Erityiskiitoksen ansaitsee pääosaa esittävä Mendelsohn, joka on usein esittänyt puolirikollisia renttuja (Killing Him Softly, Bloodline) tai toimintaseikkailujen pahiksia (Rogue One, Ready Player One, Robin Hood). Nyt hän tekee aivan erilaisen roolin ja onnistuu hienosti.

Tähdet ★★★★