Palkittu ohjaajalegenda ei saa rahoitusta elokuvilleen: ”Jopa Netflix torjui minut”

Ikäviä uutisia.

29.12.2021 07:01

INews haastatteli brittiläistä ohjaajalegenda Mike Leigh’tä, joka paljasti taistelevansa elokuvia rahoittavien tahojen kanssa. Vaikka Leigh on ohjannut monia palkittuja elokuvia, kuten Cannesin Kultaisella palmulla palkitun Salaisuuksia ja valheita ja Venetsian Kultaisen leijonan voittaneen Vera Draken. Hän on ollut Oscar-ehdokkaana seitsemän kertaa, mutta kamppailee nyt rahoituksen kanssa.

Suurin ongelma vaikuttaa olevan siinä, että rahoittajat haluavat tietää mihin rahansa laittavat. Leigh on tunnettu siitä, että ei paljasta elokuviensa juonta, näyttelijävalintoja tai edes nimeä etukäteen.

”Ihmiset haluavat aina tietää mikä se on ja mitä se on. Netflix kieltäytyi juuri rahoittamasta minua, mikä on sääli, koska heillä on paljon rahaa. He sanoivat, että eivät voi olla mukana tietämättä keitä elokuvassa näyttelee tai mistä elokuva kertoo. Se on pötypuhetta, koska jos he tekisivät elokuvan, ihmiset katsoisivat sen, koska se olisi palvelussa”, Leigh sanoo.

Leigh on tiettävästi hakenut rahoitusta myös Suomesta, vailla tulosta. Vaikka elokuvat eivät ole suuria kassamagneetteja olleet, ne ovat lähes poikkeuksetta olleet suuria arvostelumenestyksiä – ja palkintoehdokkuusrohmuja.

Lisää luettavaa