Paramountin ikoninen johtaja Robert Evans on kuollut – Tuottajalegendan alaisuudessa syntyi Chinatown, Kummisetä ja Rosemaryn painajainen

AOP

Evansin vyöstä löytyy monta reikää.

Variety uutisoi, että tuottajalegenda Robert Evans on kuollut 89-vuotiaana. Hänen yksityiselämänsä nousi melkein yhtä suuriin otsikoihin kuin hänen elokuvansa.

Evansin vaimo jätti hänet näyttelijä Steve McQueenin takia ja kolmiodraama sai aikaan suurta mediahuomiota. Hänellä oli elämänsä aikana yhteensä seitsemän vaimoa. Vuonna 1980 Evans pidätettiin kokaiinin hallussapidosta ja hän olikin kovassa huumekoukussa suuren osan urastaan.

Tuottajamestarin ura on kuitenkin vertaansa vailla. Hän toimi Paramountin johtajana legendaarisena ajanjaksona, jolloin yhtiö tuotti hänen komentonsa alaisuudessa mm. elokuvat The Italian Job – Riehakas ryöstö, Rosemaryn painajainen, Kummisetä, Chinatown, Kummisetä osa II, Keskustelu, Serpico, Save the Tiger ja Kultahattu.

Hänen suoraan itsensä tuottamiin elokuviin Chinatownin lisäksi lukeutuu mm. Francis Ford Coppolan Cotton Club ja Dustin Hoffmanin tähdittämä Maratoonari.

Aiheeseen liittyvät jutut