Paskimmille elokuville jaettavat razziet kokivat kolauksen: äänestystulokset eivät merkitsekään mitään?

Razziet nousivat kohun keskelle.

31.1.2019 21:46

Razziet ovat melko hauska varjogaala Oscareille. Razzieissa palkitaan vuoden surkeimmat elokuvat, näyttelijät ja tekijät. Jo useampana vuonna on kuitenkin ihmetelty finalisteja, jotka ovat tuntuneet melko oudoilta valinnoilta, etenkin kun kaikki toimii äänestyksellä.

Vai toimiiko?

Tänä vuonna finalistit ovat melko selkeitä. Ei hirveästi ihmeteltävää. The Hollywood Reporter on kuitenkin saanut käsiinsä vuodetun pdf-tiedoston, jossa ovat lopulliset tulokset. Tulokset eivät täsmää finalistiehdokkaiden kanssa.

Esimerkiksi Fifty Shades Freed sai eniten ääniä surkeimpana jatko-osana sekä Kevin Spacey ja Jamie Dornan surkeimpina näyttelijöinä. Niitä ei löydy finalisteista.

Pdf:n vuotanut taho kertoo, että eräs Razzien perustajista, John Wilson, ”Valitsee kaiken oman mielensä mukaan”. Eräs henkilö Razzie-foorumeilla taas kertoo, että ”eräs puolueellinen hyypiö valitsee finalist oman poliittisen agendansa perusteella.” (Tänä vuonna yksi finalisteista on presidentti Trump.)

Väitteet ovat erikoisia, sillä vain jäsenmaksun maksaneet ihmiset voivat äänestää razzieissa. Samat jäsenet odottavat tietenkin, että äänestys olisi myös demokraattinen ja rehellinen. Jäsenmaksun maksaneita äänestäjiä on kuitenkin yli 1 000 henkeä.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia