Patton Oswalt puhuu cancel-kulttuurista: ”Jos kaikki olisi sallittua, huumorissa ei olisi jännitystä”

AOP

Mielenkiintoinen näkökulma.

Hollywood Reporter haastatteli koomikko Patton Oswaltia, jonka uusi komediaspesiaali We All Scream nähdään Netflixissä syyskuussa. Haastattelussa Oswalt puhui muun muassa vitsien kontekstualisoimisesta.

”Minusta koomikot ansaitsevat kontekstin asioille, mitä sanovat. Ketään ei pitäisi ”canceloida” kontekstualisoimatta, mutta näen myös koomikoilla olevan vastuun työntää asioita eteenpäin. — Woke-kulttuuri ei ole mitään uutta, se tapahtui 80-luvulla, se tapahtui 90-luvulla ja tapahtuu uudelleen toisessa muodossa. Siitä puhun spesiaalissani”, Oswalt paljastaa.

Hän muun muassa tulee leikittelemään ajatuksella, mistä hänet canceloidaan tulevaisuudessa. Oswalt on myös sitä mieltä, että komedia on parhaimmillaan rajoitteiden keskellä.

”Ajattele rajoitteita, joita Richard Pryorilla tai George Carlinilla oli, Lenny Brucella, ja he löysivät fiksun ja loisteliaan keinon kiertää rajoitteet, mikä teki heidän huumoristaan niin hauskaa ja jännittävää.”

Oswalt ei sanojensa mukaan mieti tämän päivän rajoitteita, mutta hänestä on hyvä, että tabu-aiheita on olemassa. Silloin on keksittävä fiksuja keinoja puhua niistä siitä huolimatta.

”Jos kaikki olisi sallittua, huumorissa ei olisi jännitystä”, hän päättää.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut