Peter Jacksonin seuraava elokuva muuttui kolmejaksoiseksi sarjaksi – Nähdään Disney Plussalla myöhemmin tänä vuonna

Enemmän on enemmän.

28.6.2021 14:01

Oscar-palkittu Taru sormusten herrasta -ohjaaja on kotonaan massiivisten projektien kanssa. Ehkä siitä syystä Peter Jackson halusi tehdä kunnianhimoisesta The Beatles -dokumentistaan entistä kunnianhimoisemman.

Screen Crush kertoo, että elokuvan sijaan The Beatles: Get Back on nykyään kolme osaa kattava sarja. Ilmeisesti tarina ei mahtunut riittävän hyvin pariin tuntiin, tai sitten luvattua ”ennennäkemätöntä materiaalia” oli liian paljon. Joka tapauksessa, fanit kiittävät!

Ainakin Yhdysvalloissa sarja nähdään jakso kerrallaan Disney Plus -palvelussa marraskuun 25.-27. päivinä. The Beatles: Get Back on koostettu yli 60:stä tunnista ennennäkemätöntä materiaalia. Materiaali on äänitetty Let It Be -albumin työstämisen aikaan. Levy jäi yhtyeen viimeiseksi.

Dokumentti perustuu Michael Lindsay-Hoggin kuvaamaan materiaaliin, josta piti tulla albumin nimeä kantava dokumentti. Yhtye ei ollut elokuvaan tyytyväinen, joten sitä ei ole julkaistu missään muodossa 80-luvun jälkeen. Jackson sanoo lausunnossaan, että yli kuudessa tunnissa katsoja oppii tuntemaan yhtyeen ”läheisyydellä, jonka ei uskonut olevan mahdollista”.

Jacksonin mukaan on mielenkiintoista nähdä, kuinka beatlet toimivat yksilöinä ja ryhmässä. Myös ikivihreiden laulujen synty on ainutlaatuista katsottavaa.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa