32-vuotiaana kuollut musiikkimaailman legenda saamassa oman elokuvansa: ”Hän eli salaista elämää”

Kuulostaa elokuvan arvoiselta projektilta.

27.7.2020 20:30

The Guardian kertoo, että jälleen uusi The Beatles-aiheinen elokuva on työn alla. Tällä kertaa fokus on tosin ”viidennessä Beatlessa”, eli tuottaja Brian Epsteinissä.

Elokuvan tuottaja sanoo Epsteinin olevan 1900-luvun merkittävimpiä henkilöitä, ja ettei hänen tarinaansa ole kerrottu kunnolla. ”Hän oli aikaansa edellä musiikkinäkemyksiensä ja pop-kulttuurin saralla, mutta myös sukupuoli-identiteetin. Hän oli homo aikana, jolloin homoseksuaalisuus oli laitonta. Hän eli salaista elämää. Hän teki jotakin riskipäätöksiä tähtien bisnesten hoitamisessa.”

Epstein on mies, jolla oli levykauppa Liverpoolissa. Hänellä oli hyvä vainu uusien kykyjen suhteen, ja teki managerisopimuksen muun muassa The Beatlesin ja Gerry and the Peacemakersin kanssa. Hän tarjosi myös esiintymisareenan Jimi Hendrixin ja The Whon kaltaisille aloitteleville tähdille. Epstein kuoli vain 32-vuotiaana lääkkeiden yliannostukseen.

Elokuvan, jonka nimi tulee olemaan Midas Man, ohjaa ruotsalainen Jonas Åkerlund, joka on voittanut useita Grammy-palkintoja. Hän on ohjannut paljon isojen tähtien, kuten Paul McCartneyn, musiikkivideoita. Hänen viimeisin elokuvaohjauksensa on Netflix-elokuva Polar.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia