Phantom Thread -tähti Vicky Krieps ei osannut varautua julkisuuteen: ”En halunnut pelata sitä peliä”

Hollywood on varmasti raskas paikka.

30.11.2022 13:01

Näyttelijä Vicky Krieps antoi haastattelun The Wrapille, jossa muisteli Paul Thomas Andersonin Phantom Thread -elokuvaa. Elokuvassa Krieps nähtiin Daniel Day-Lewisin näyttelemän muotisuunnittelijan muusaa.

”Kun tein elokuvaa, se tuntui viidakossa samoamiselta. Daniel oli viidakon kuningas ja minä tulin tutkimaan sinne viidakkoon pientä kasvia, saaden pikkuhiljaa enemmän oma tilaa hänen maailmassaan. He antoivat minun olla tämä omituinen tiedemies. He antoivat minulle tunteen, että on ok olla kuka olen ja tehdä asiat omalla tavallani.”

Kukaan ei kuitenkaan voinut valmistella häntä siihen, mitä tapahtui elokuvan ensi-illan jälkeen.

”Yhtäkkiä ihmiset sanoivat, että olet se tyttö Phantom Threadista. Ei, olen minä. Minulle se elokuva kertoi kasvistani. Yhtäkkiä elokuva ei ole henkilökohtainen, koska minusta on tullut se elokuvan ilmentymä ihmisille. Se satutti minua, koska tuntui kuin olisin katoamassa.”

Myös julkisuus sai Kriepsin tuntemaan olonsa oudoksi. ”En osannut pelata sitä peliä. Koska en halunnut pelata sitä peliä, jossa kysytään mitä pidät päälläsi, miltä näytät, mitä sanot, mitä et sano, kuinka käyttäydyt. Kärsin siitä ja vetäydyin omaan metsääni taas.”

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa