Philip Seymour Hoffmanin lempinäyttelijä saattoi yllättää: ”Ehdottomasti yksi urani huippuhetkistä”

Legenda arvosti toista.

23.11.2022 21:35

Oscar-voittaja Philip Seymour Hoffman (1967–2014) oli sukupolvensa parhaimpia näyttelijöitä. Far Out uutisoi, että Hoffman mainitsi kerran haastattelussa oman suosikkinäyttelijänsä, joka saattaa hieman yllättää.

Hoffman näytteli itse hänen kanssaan, mutta kyseessä ei ole Robert De Niro, Meryl Streep tai Tom Cruise. Hän mainitsi suosikkinäyttelijäkseen Jason Robardsin, jonka kanssa näytteli Paul Thomas Andersonin Magnoliassa.

”Jason Robardsin kanssa näytteleminen Magnoliassa oli ehdottomasti yksi urani huippuhetkistä. Hänen kanssaan oli niin hauskaa, ja hän oli ammattimaisempi kuin suurin osa näyttelijöistä. Kuinka hän valmistautui ja halusi vain tehdä työtään. Kun aloittelet uraasi ja katsot joidenkin näyttelijöiden uraa, ajatellen että haluat valita saman tien. Hän on yksi niistä.”

Robards palkittiin uransa aikana kahdella Oscarilla. Hänet muistetaan muun muassa elokuvista Kaikki presidentin miehet ja Huuliharppukostaja.

Hoffman sanoi, että Robards oli arvostettu sekä elokuva että teatterimaailmassa. ”Omalla esimerkillään hän näytti nuoremmille näyttelijöille, että jos olet intohimoinen molemmilla kentillä ja teet kovasti töitä, et ole vain tyytyväisempi vaan myös parempi näyttelijä.”

Lisää luettavaa