Piileskelyä alamaailman syvyyksissä – katso Luc Bessonin harvinainen jännäri ilmaiseksi

IMDb 6,5.

27.2.2024 20:13

Luc Bessonin uran kovaan nousukiitoon tempaissut Subway on Pariisin metrotunneleiden kätkemään alamaailmaan sijoittuva kulttifiiliksillä ladottu jännäri.

Persoonallisesti kerrotussa elokuvassa seurataan kassakaappeja ryöstelevää Frediä (roolistaan César-palkittu Christopher Lambert), joka joutuu piileskelemään rikkaan bisnesmiehen hänen peräänsä lähettämien pahiksien takia. Tilannetta sekoittaa se, että Fred rakastuu bisnesmiehen vaimoon, Isabelle Adjanin näyttelemään Hélénaan.

Subway oli Ranskassa vuoden 1985 kolmanneksi katsotuin elokuva. Se ei nostanut ainoastaan Bessonia ison yleisön tietoisuuteen, se myös kirkasti entisestään Greystoke: Legenda Tarzanista, apinain kuninkaasta (1984) -leffassa nimiroolia näytelleen Lambertin nimeä. Menossa mukana on myös Bessonin Leon (1994) -elokuvasta ihmisten muistiin pureutunut Jean Reno.

Kulttimainetta nauttiva Subway on surrealistinen kokemus, eikä siihen yleensä törmää striimipalveluissa. Plex tekee kuitenkin hienon poikkeuksen esittämällä sen ilmaiseksi. Ranskaksi puhutun ja englanniksi tekstitetyn elokuvan näet täältä. Varaudu koviin kasariviboihin!

Lisää luettavaa