Pistä nimet muistiin – näistä nuorista Oscar-ehdokkaista kuulet vielä!

Jotkut Oscar-ehdokkaat ovat kaikkien tuntemia nimiä, mutta tänäkin vuonna gaalassa oli ehdolla monta hiukan tuntemattomampaa nimeä, joilla on kuitenkin loistava tulevaisuus edessä.

5.3.2018 15:05

Moni ehdokas tämän vuoden Oscar-gaalassa on suuren luokan tähti elokuva-alalla, kuten parhaasta naispääosasta ehdolla ollut Meryl Streep (The Post) tai parhaan musiikin ehdokkuuden saanut Hans Zimmer (Dunkirk), mutta joukossa on vastaavasti monta suurelle yleisölle, tai oikeastaan mille tahansa yleisölle, tuntematonta nimeä.

Useille Oscar-ehdokkuus uran alkupuolella on jättipotti tulevien työkuvioden kannalta, ja tämän vuoden gaalassa nähtiin monta tulevaisuuden tähteä.

AOP

Parhaasta alkuperäiskäsikirjoituksesta ehdolla olivat Kumail Nanjiani ja Emily V. Gordon, jotka kirjoittivat draamakomedia The Big Sickin omaan parisuhteeseensa ja sen alkuun perustuen. Monikulttuurisuutta ja rakkautta käsittelevä elokuva on kerännyt paljon hehkutusta tällä kaudella, ja se voittikin lauantaina Independent Spirit Award -gaalassa vuoden debyyttikäsikirjoituksen palkinnon.

Nanjiani on tunnettu myös näyttelijänä HBO:n Silicon Valley -komediasarjasta. Nanjiani ja Gordon on jo kiinnitetty kirjoittamaan Applelle uusi antologiasarja, ja Gordon sovittaa Amazonille romaanin elokuvaksi.

AOP

Aiemmin näyttelijänä esimerkiksi Frances Ha -elokuvassa vakuuttanut Greta Gerwig oli Oscar-ehdokkaana parhaasta ohjauksesta ja parhaasta alkuperäiskäsikirjoituksesta indie-elokuva Lady Birdistä. Pysteittä jäänyt Gerwig on todellinen monilahjakkuus, jonka taidoille on varmasti käyttöä jatkossakin.

AOP

Nuoresta 23 vuoden iästään huolimatta irlantilaisnäyttelijä Saoirse Ronan on varsin kokenut palkintogaalojen kävijä, sillä Lady Bird -elokuvasta tullut parhaan naispääosan ehdokkuus on jo Ronanin kolmas Oscar-ehdokkuus.  Sovitus (2008) toi Ronanille ehdokkuuden parhaasta naissivuosasta ja Brooklyn (2016) parhaasta naispääosasta.

Suurelle yleisölle tuntemattomampi Ronan tekee paljon indie-elokuvia, joiden takia suurempi läpimurto on jäänyt tekemättä, mikä ei kyllä sinänsä Ronanin uraa ole haitannut. Loppuvuodesta ensi-iltansa saava Mary Queen of Scots -elokuva, jossa Ronan näyttelee nimiroolin Margot Robbien rinnalla, saattaa muuttaa asian.

AOP

Tämän palkintokauden suurin tähti on kuitenkin amerikkalaisnäyttelijä Timothée Chalamet, joka on saanut nimensä ranskalaiselta isältään. Chalamet oli tänä vuonna Oscar-ehdokkaana parhaasta miespääosasta Call Me By Your Name -elokuvassa, jossa hän näyttelee Armie Hammerin rinnalla pariskunnan toista puolikasta. Chalamet’lla on rooli myös toisessa tämän vuoden hittielokuvassa Lady Birdissä.  Kovaa huutoa oleva Chalamet on mukana monessa tulevassa projektissa, kuten Netflixin Henrik V -elokuvassa.

 

Lisää luettavaa