Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinto jäi Suomelta saamatta – Voittoa juhlitaan tällä kertaa Islannissa

Islantilaisen Benedikt Erlingssonin ohjaama elokuva Woman Art War on voittanut nyt 15. kertaa jaetun Pohjoismaiden neuvoston Elokuvapalkinnon 2018.

31.10.2018 11:00

Tieto julkistettiin tiistai-iltana palkintojenjakotilaisuudessa Oslon Oopperatalossa. Neuvoston mukaan islantilaiselokuva Woman at War saa palkinnon, koska se käsittelee nokkelasti ja leikkisästi sekä suuria poliittisia kysymyksiä, että elokuvan yllättäväksi toimintasankariksi nousevan 48-vuotiaan naisen yksityiselämää.

Rahapalkinnon arvo on 350 000 Tanskan kruunua eli noin 47 000 euroa ja se jaetaan ohjaajan (Benedikt Erlingsson, kuvassa), käsikirjoittajien (Erlingsson ja Ólafur Egill Egilsson) sekä tuottajien (Marianne Slot, Erlingsson, Carine Leblanc) kesken. Tarkoituksena on korostaa, että elokuva taiteenlajina on näiden kolmen päätekijän tiiviin yhteistyön tulos.

Tänä vuonna Suomen ehdokkaana oli Jussi-palkittu Teemu Nikin ohjaama Armomurhaaja. Elokuva on asetettu myös Suomen Oscar-ehdokkaaksi. Suomella on kaksi Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon voittanutta elokuvaa: Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä (2002) ja Selma Vilhusen Tyttö nimeltä Varpu (2017).

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa