Poliisisarjan seksikohtauksilla huomiota herättänyt Alexandra Daddario täytti 37 vuotta – tältä hän näyttää nyt

Tiesi mitä haluaa jo 11-vuotiaana.

16.3.2023 05:30

New Yorkin Manhattanin hienostoalueella Upper East Sidella kasvanut näyttelijä Alexandra Daddario täyttää tänään 16. maaliskuuta 37 vuotta. Hänet tunnetaan esimerkiksi tv-sarjasta True Detective sekä elokuvista San Andreas (2015), Baywatch (2017) ja We Summon the Darkness (2019).

Näyttelijä syntyi New Yorkissa 16. maaliskuuta 1986. Hänen vanhempansa ovat lakialalla – äiti on asianajaja ja isä syyttäjä. Hänen isänsä oli aiemmin New Yorkin poliisin terrorismiyksikön päällikkö.

Herätti huomiota roolillaan True Detective -sarjassa

Daddario päätti jo 11-vuotiaana, että hän haluaa näyttelijäksi. Hän jättikin lopulta opinnot collegessa, jotta voisi pyrkiä näyttelijänuralle täysipäiväisesti.

Daddario teki televisiodebyyttinsä 15-vuotiaana, kun hän näytteli kovia kokenutta Laurieta saippuaoopperassa All My Children (1970-2011). Myöhemmin urallaan hänellä oli muun muassa seitsemän jakson pesti draamasarjassa Kovat kaulassa (2009-2014), ja draamakomediasarjassa Samaa sukua (2010-2015) hän vieraili viidessä jaksossa.

Hänen ensimmäinen tärkeä roolinsa oli Annabeth Chase fantasiaseikkailuelokuvassa Percy Jackson: Salamavaras (2010). Vuonna 2011 hän puolestaan oli mukana komediaelokuvassa Hall Pass, jossa hän näytteli Owen Wilsonin ja Jason Sudeikisin roolihahmojen kiinnostuksen kohdetta. Vielä näitä elokuvia enemmän huomiota hän sai True Detective -sarjan ensimmäisestä, vuoden 2014 kaudesta alastonkohtaustensa vuoksi.

Alexandra Daddario sarjassa True Detective.

Koki uransa jumittaneen ennen rooliaan The White Lotus -sarjassa

Vuonna 2021 hänet nähtiin The White Lotus -antologiasarjassa, jota voisi kuvailla mustaksi draamakomediaksi. Siinä seurataan kuvitteelliseen lomakeitaan vieraita ja työntekijöitä, ja heidän omituisia touhujaan. Daddario sanoi vuonna 2022, että hänen uransa oli jämähtänyt ennen The White Lotus -sarjaa.

Alexandra Daddario sarjassa The White Lotus.

Hän ei eritellyt tuotantoja, mutta uran jämähtämisen tunnelmia hänelle toi varmasti muun muassa elokuva Die in a Gunfight (2021). Se on heikot arviot saanut koominen toimintaelokuva, joka kertoo Maryn (Daddario) ja Benin (Diego Boneta) tarinan. He ovat kahden kilpailevan mediaperheen, Rathcartien ja Gibbonien lapsia, jotka rakastuvat toisiinsa Romeon ja Julian tapaan.

Sen jälkeen viimeisin leffa, jossa Daddario on ollut mukana, on tositapahtumiin perustuva, tässä kuussa ensi-iltansa saava Wildflower, jossa näyttelee myös Kiernan Shipka. Se on kasvutarina, jossa Shipkan esittämää Beaa seurataan aina syntymästä valmistumiseen saakka. Haasteita tuo hänen kehitysvammainen vanhempi ja hänen suurperheensä. Daddario näyttelee elokuvassa Bean tätiä.

Seuraavaksi Daddario näyttelee niin ikään kasvutarinassa I Wish You All the Best. Se kertoo kodistaan pois ajetusta teinistä, joka lähtee etsimään itseään oppien samalla rakkaudesta, ystävyydestä ja perheestä. Elokuva perustuu Mason Deaverin samannimiseen romaaniin.

Daddario on erittäin suosittu Instagramissa, sillä hänellä on siellä yli 23 miljoonaa seuraajaa. Voit katsoa hänen jakamiaan kuvia alta.

Lue myös: Muistatko Purppuravyöhyke-elokuvan Gene Hackmanin? Tältä 93-vuotias supervaari näyttää nykyisin – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia, IMDb, IMDb, Cinemablend

Lisää luettavaa