Muistatko Purppuravyöhyke-elokuvan Gene Hackmanin? Tältä 93-vuotias supervaari näyttää nykyisin

Oppilastoverit olivat aikoinaan todella väärässä.

11.3.2023 06:00

Julkisuudessa nykyisin harvoin nähtävä Gene Hackman, 93, on yksi Hollywoodin arvostetuimmista ja tunnetuimmista elokuvatähdistä. Hackman on näytellyt yli 80 elokuvassa, ja palkintokaapista löytyy kaksi Oscar-palkintoa ja neljä Golden Globea.

Hänet muistetaan monista huippuelokuvista. Tunnetuimpia lienevät ainakin Kovaotteiset miehet (1971), Purppuravyöhyke (1995), Armoton (1992), Mississippi palaa (1988) ja Royal Tenenbaums (2001). Oscar-palkinnot hän voitti elokuvista Armoton ja Kovaotteiset miehet. Lisäksi täytyy mainita Lex Luthorin rooli elokuvasssa Teräsmies (1978).

Denzel Washington ja Gene Hackman elokuvassa Purppuravyöhyke (1995).

Hackman nähtiin nyt ensimmäistä kertaa vuosiin. Häntä voi olla vaikeaa tunnistaa, mutta hän vaikutti tilanteesta levinneillä videoilla edelleen hyvävointiselta ja terävältä. Suoranainen supervaari siis.

Alla listattuna joitakin triviatietoja Hackmanista

Hän valehteli iästään, jotta sai liittyä merijalkaväkeen 16-vuotiaana. Hän palveli neljä ja puoli vuotta.

Ollessaan Pasadena Playhouse -teatterissa Hackman ja hänen luokkatoverinsa äänestettiin ”todennäköisesti epätodennäköisimmin menestyviksi” oppilaiksi tulevalla näyttelijäuralla. Hackmanin luokkatoveri oli Dustin Hoffman.

Hackman oli ensimmäinen valinta tohtori Hannibal Lecteriksi elokuvassa Uhrilampaat (1991). Hänelle tarjottiin myös mahdollisuus ohjata se.

Bongattiin tankkaamassa

Hackman on vetäynyt näyttelemisestä. Hänen viimeisin elokuvansa on vuoden 2004 romanttinen komedia Villi valtataistelu.

Hän meni naimisiin 31 vuotta häntä nuoremman Betsy Arakawan kanssa vuonna 1991. He asustelevat Santa Fessa, New Mexicossa, jossa Hackman bongattiin tankkaamassa autoaan ja ostamassa naposteltavaa huoltoasemalta. Alla kuvat.

AOP

AOP

AOP

Lähde: People, IMDb Wikipedia

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia