Kotimainen Postia pappi Jaakobille teattereihin Yhdysvalloissa

29.9.2010 14:05

Klaus Härön ohjaama Postia pappi Jaakobille saa Yhdysvalloissa suomalaiselle elokuvalle harvinaisen teatterilevityksen. Elokuva avaa New Yorkissa 8.10.2010 ja Los Anglesissa viikkoa myöhemmin 15.10.2010. Myös Bostonin ja Seattlen ensi-illoista on jo sovittu. Yhdysvalloissa elokuvaa levittää Olive Films, jonka mukaan suurempikin levitys on mahdollista, mutta se riippuu pitkälti valtalehtien tulevista kritiikeistä. New Yorkin ensi-iltaan on tulossa merkittäviä medioita. Elokuvantekijöistä paikalla ovat ohjaaja Klaus Härö sekä tuottajat Rimbo Salomaa ja Lasse Saarinen.

”Tämä on merkittävä avaus Pohjois-Amerikassa ja tulee poikimaan lisää teatterilevityssopimuksia ympäri maailmaa”, kommentoi tuottaja Rimbo Salomaa.

Yhdysvaltojen jälkeen Postia pappi Jaakob elokuvan seuraava kansainvälinen ensi-ilta on 2.11. 2010 Japanissa sekä myöhemmin marraskuussa Espanjassa ja Taiwanissa. Elokuvan myyntiagenttina toimivan Filmsharksin Guido Rud neuvottelee parasta aikaa myös mm. Saksan, Italian, Australian ja Ranskan levityssopimuksista.

Postia pappi Jaakobille on voittanut lukuisia palkintoja elokuvafestivaaleilla ympäri maailmaa; mm. pääpalkinnon Mannheim-Heidelberg kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Saksassa, pääpalkinnon sekä parhaan käsikirjoituksen palkinnon Kairon kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla ja parhaan ohjauksen palkinnon Tallinnan elokuvafestivaaleilla. Dani Strömbäckin elokuvaan säveltämä musiikki valittiin Göteborgin filmifestivaaleilla 6.2.2010 pohjoismaiden parhaaksi elokuvamusiikiksi vuonna 2009. Postia pappi Jaakobille palkittiin tammikuussa myös neljällä Jussi–patsaalla: Paras elokuva, ohjaus, miespääosa ja musiikki. Yhteensä Postia pappi Jaakob on voittanut 22 erilaista palkintoa viidessä eri maanosassa.

Lisää luettavaa