Rakastettu Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuva päivitetään tähän päivään: dubbaukset, musiikki ja äänimaailma korvataan uusilla

Kuulostaa erikoiselta.

23.2.2020 14:00

Cinematicin tiedotteen mukaan rakastettu japanilaisanimaatio Muumipeikko ja pyrstötähti (1992) nähdään tänä syksynä elokuvateattereissa Tove Janssonin Muumien 75-vuotisjuhlan kunniaksi.

Kyseessä on kuitenkin tiedotteen mukaan ”uusi versio”. Alkuperäisen elokuvan ”klassisen piirtämisen ja kalvoanimaation tyyli” aiotaan säilyttää ja animaation kuva päivittää nykypäivään ja 4K:hon. Sen sijaan alkuperäiset vuoden 1992 elokuvan dubbaukset ja koko äänimaailma musiikkia ja kappaleita myöten uudistetaan kokonaan.

Alkuperäisinä ääninä kuultiin muun muassa Rabbe Smedlundia, Elina Saloa, Ulla Tapanista, Pertti Koivulaa, Misa Palanderia, Tapio Hämäläistä ja Leena Uotilaa.

Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvan luoja, tuottaja Dennis Livsonin poika tuottaa uutta elokuvaa yhdessä Cinematicin Antti J. Jokisen ja Sara Norbergin kanssa. Samalla elokuvasta tuotetaan myös ruotsin-, englannin- ja japaninkielinen versio.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia