Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin jatko uhattuna – Yleisöä pyydetään avuksi

Talkoovoimin toteutettavalla kampanjalla on tarkoitus kerätä 45 000 euroa.

20.11.2023 11:36

Juuri saamamma tiedotteen mukaan Suomen merkittävimpiin elokuvafestivaaleihin kuuluvan Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin tulevaisuus on nyt uhattuna.

Pandemia-ajan vaikutukset, epävakaa toimintakenttä ja nousevat kustannukset ovat tiedotteen mukaan näivettäneet suomalaista kulttuurialaa. Yleisömäärän pudotus pandemiaa edeltäneestä ajasta on ollut raju.

Vaikka yleisö on enenevissä määrin tehnyt paluun festivaalille, on nousu hidasta. Tänä syksynä Rakkautta & Anarkiaa teki pandemian jälkeisen yleisöennätyksensä 51 000 kävijällä. Ennen pandemiaa määrä oli jopa yli 60 000. Samalla festivaali on joutunut tekemään pitkäaikaisia investointeja, kuten kehittämään henkilöresursseja sekä uutta verkkosivua ja lippukauppaa, joiden tulot eivät näy vielä tänä vuonna.

Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa -festivaali kutsuu nyt yleisönsä avuksi. Tilanne on vakava, mutta sen korjaamiseksi on tehty kattava suunnitelma, joka on jo käynnissä. Yhdistyksessä on jo tehty säästötoimenpiteitä, kuten lomautuksia kulujen karsimiseksi ja mahdollisia lisätukia kartoitetaan.

Tämän lisäksi Rakkautta & Anarkiaa pyytää yleisönsä apua ja kutsuu mukaan kampanjaan kaikki elokuvan ja kulttuurin ystävät.

Talkoovoimin toteutettavalla Pelastetaan Rakkautta & Anarkiaa -kampanjalla on tarkoitus kerätä 45 000 euroa vuoden loppuun mennessä. Kampanjan tuotot käytetään kokonaisuudessaan festivaalin viimeaikaisten poikkeusvuosien aiheuttamien tappioiden kattamiseen ja tulevaisuuden turvaamiseen.

Kampanja käynnistyy maanantaina 27.11. Bio Rex Lasipalatsissa tukinäytösillalla, jossa nähdään kaksi ennakkoensi-iltaa ja yksi rakastettu klassikko: Alexander Paynen uusi ohjaustyö The Holdovers, Cannesissa palkittu, dokumentin ja fiktion yhdistävä hybridi Neljä tytärtä sekä R&A-suosikki Wong Kar-wain In the Mood for Love (2000).

Tukinäytöksiin on myynnissä kolme eri hintaista lipputyyppiä. Yrityskumppanit voivat osoittaa tukensa sponsoripaketeilla. Kampanja jatkuu vuoden loppuun, ja sen edistymistä voi seurata yhdistyksen sosiaalisen median kanavissa ja festivaalin kotisivuilla hiff.fi.

Rakkautta & Anarkiaa on jo vuodesta 1988 edistänyt elokuvakulttuuria tuomalla yleisön katsottavaksi laatuelokuvia. Festivaalilla ovat vuosien varrella vierailleet ohjaajamestarit John Woo, Spike Lee, Baz Luhrmann, Katsuhiro Otomo sekä näyttelijät Tilda Swinton ja Timothy Spall.

Päätapahtuman lisäksi yhdistys tekee elokuvakasvatustyötä, levitystä ja järjestää keväistä R&A Spring Break -festivaalia. Syksyisen festivaalin yhteydessä järjestetään erillisrahoituksella kansainvälinen ammattilaistapahtuma Finnish Film Affair.

Lisää luettavaa