Rakkautta & Anarkiaa loppusuoralla – edelleen luvassa uutuusyllätyksiä

Vuoden 2017 Rakkautta & Anarkiaa käynnistää tältä erää viimeisen viikonloppunsa. Siltikin vielä lauantaina 23.9. luvassa on useita uusia, kiinnostavia nimikkeitä.

22.9.2017 19:17

Blade of the Immortal ei ole mikä tahansa samuraitoimintaleffa, se on Takashi Miiken samuraitoimintaleffa. Se ei myöskään ole mikä tahansa Takashi Miiken elokuva – se on ohjaajan sadas leffa! Jos on ollut ikävä modernilla meiningillä toteutettua veristä japanilaista miekkojen (ja ties minkä aseiden) kalistelua ja irtojäseniä, niin nyt elokuviin!

The Big Sick on yksi parhaista romkomeista vuosiin. Se on romanttinen, vaikka sen erilaisista kulttuuritaustoista tulevat päähenkilöt eivät suurimman osan ajasta edes ole yhdessä, ja hauska, vaikka se kertoo pääasiassa huonoista lavakoomikoista. Ennen kaikkea se on romanttinen ja hauska fiksulla ja liikkiksellä tavalla.

Hedwig and the Angry Inchin, Shortbusin ja Rabbit Holen ohjaaja John Cameron Mitchellin uutuus How to Talk to Girls at Parties perustuu Neil Gaimanin novelliin. Siinä nuorukainen tutustuu bileissä 1970-luvun Lontoossa nuoriin naisiin, jotka mullistavat hänen maailmansa. Ja meidän.

Human Flow on taiteilija Ai Weiwein visuaalisesti huikea dokumentti kansainvaelluksista, joita sodat, ilmastonmuutos ja nälänhätä ovat aiheuttaneet.

Päivän toinen taideprojekti on Kasvot, kylät, jossa valokuvaaja ja muraalitaiteilija JR ja legendaarinen ohjaaja Agnés Carda oppivat toisiltaan ja kohtaamiltaan ihmisiltä. Hienosti tehty taidedokumentti on täynnä komeaa katutaidetta ja elämänviisautta.

Dokumenttia pukkaa, sillä Nokia Mobile – matkapuhelimen tarina kertoo kännykkäfirman koko Suomea järisyttäneestä tähdenlennosta. Pohjimmiltaan dokumentti kertoo kiinnostavan tarinan siitä, kuinka kenestä vain voi tulla pioneeritason yrittäjä, keksijä ja yhteiskuntamme muovaaja.

The Red Turtle on animaatio, jossa ei ole dialogia. Se sai alkunsa, kun Hayao Miyazaki ihastui hollantilais-brittiläisen Michaël Dudok de Witin lyhytelokuvaan ja käynnisti yhteistyön. Lopputulos on runollinen ja uskomattoman kaunis kertomus autiolle saarelle haaksirikkoutuvasta miehestä.

Aikaisemmin suositellut

Synkimmille mielihaluilleen periksi antavasta teinipojasta kertova Butterfly Kisses on yllättävän ilkeästä sisällöstään huolimatta helposti katsottava – ja erityisesti kuunneltava – elokuva.

Lumière on 1800-luvun lopun elokuvan edelläkävijöiden tuotannosta restauroitu ja teemoittaen koostettu dokumentti.

Jazzmuusikko John Coltranea on verrattu Mozartiin ja Bachiin. Chasing Trane: The John Coltrane Documentary -henkilökuvan ainut vika on, että koko ajan soivaa musiikkia haluaisi kuunnella ajan kanssa.

Raymond Briggs tunnettaneen parhaiten jouluklassikosta Lumiukko. Suurtyöksi voi laskea myös koskettavan Ethel & Ernestin, joka kertoo Briggsin lontoolaisvanhempien tarinan tutustumisesta ja perheen perustamisesta toisen maailmansodan levottomuuksiin ja sen yli.

Heartstone on Islannin ehdokas Pohjoismaiden neuvoston elokuvakisaan. Joukko islantilaisnuoria on heräämässä seksualisuuteensa, mikä ei ole välttämättä yksinkertaista syrjäisen kalastajakylän tunkkaisessa ilmapiirissä.

Turkkilaisen siirtolaisyhteisön rikollisesta vesasta kertova A Hustler’s Diary tuntuu aluksi farssilta, mutta kun pikkurikollisen päiväkirja joutuu elitistisen kustannustalon käsiin, mukaan tulee synkempää näkemystä ruotsalaisen hyvinvoinnin epätasaisesta jakautumisesta.

Eläinlääkäriopiskelija palaa rapistuneelle kotitilalleen Somersetiin veljensä itsemurhan jälkeen. The Levelling -elokuvan hiljaisen ja hitaan pinnan alla kuohuvat suuret tunteet.

Vuonna 1988 ilmestynyt Naapurini Totoro on Ghibli-studion rakastetuimpia animaatioita. Äitiään kaipaavat japanilaistytöt sukeltavat syvälle kohtaamiensa mystisten olentojen maailmaan.

Virolainen kansanperinteitä, mystiikkaa, magiaa ja romantiikkaa sekoittava November on kauniin surrealistinen. Rainer Sarnetin ohjaustyö on maagista ja kuvaus on puhdasta taikuutta. Elokuvan tapahtumia ei voi selittää, se on nähtävä. Upea taideteos.

Olivier Assayasin Personal Shopper on genrejä kumartelematon kummitustarina. Jo Assayasin Clouds of Sils Mariassa vakuuttanut Kristen Stewart esittää kuuluisan mallin henkilökohtaista avustajaa ja meediota, joka odottaa kuolleelta kaksoisveljeltään viestiä tuonpuoleisesta.

Jos on nähnyt Bob Brydonin ja Steve Cooganin muita Trip-leffoja, tietää mitä odottaa Trip to Spainilta. Kauniita maisemia, herkullisia ruokia, hupaisaa sanailua ja hykerryttäviä imitaatioita.

Lisätietoja elokuvien esitysajoista ja -teattereista sekä lipunmyynnistä: hiff.fi

Lisää luettavaa