Rakkautta & Anarkiaa – päivä 3: Hellyttävä Scott Pilgrim

18.9.2010 14:24

Tänään illalla Bio Rexissä pyörähtää valkokankaalle Scott Pilgrim vastaan maailma. Kello 21 alkava näytös on ainoa ennen Pilgrimin virallista Suomen ensi-iltaa. Itse onnistuin näkemään elokuvan jo sen pressinäytöksessä viime viikolla.

Sarjakuvaan pohjautuva elokuva oli kyllä ainakin minua miellyttävä kokemus.Scott Pilgrimissä on kuitenkin pelimaailmaa mukailevia tehosteita ja itse tykkään pelailla jos jonkinlaisia konsoli- ja tietokonepelejä. Äänimaailma oli myös sellainen, josta itse pidin ja elokuvan soundtrackiin täytyy kyllä perehtyä.

Scott Pilgrimin parasta antia on kuitenkin pääosassa näyttelevä Michael Cera. Nörttimäinen poju on jotenkin niin hellyttävä tapaus. Pidin Cerasta jo Junossa, mutta Scott Pilgriminä hän on vielä hellyttävämpi. Scottissa on uhoa ja hän on elokuvan sankari. Ero muihin elokuvasankareihin tulee siitä, että Scott on kuitenkin nörtti. Nörtti ja sankari. Itse en nyt ainakaan äkkiseltään muista nähneeni vastaavanlaista elokuvaa.

Pilgrimin vastaanotto Atlantin toisella puolen ei ollut niin hyvä, kuin odotettiin. Tosin elokuvalla oli vastassaan äijäelokuva The Expendables ja Julia Robertsin Eat Pray Love, joilla oli ensi-ilta yhtä aikaa. Toivottavasti Atlantin tällä puolen vastaanotto on parempi. Itse menisin katsomaan elokuvan tänään illalla, mutta en pääse. Joudun siis odottamaan ensi-iltapäivään asti, joka on lokakuun alussa.

Kirjoittaja on Episodin toimitusharjoittelija

Lisää luettavaa