Rakkautta & Anarkiaa! Täältä Episodin viralliset perjantaitärpit

32:nnet Rakkautta & Anarkiaa -festivaalit käynnistyivät tänään, 19.9.

Rakkautta & Anarkiaa -festarit ovat taas käynnissä. Festareilla nähdään laajalta skaalalta erilaisia elokuvia, dokumentteja ja lyhäreitä. Kaikenlaista kaikenlaisille katsojille.

Liput löydät helposti festarin omilta sivuilta.

Alla tärpit perjantaille (20.9.).

Hail Satan? Bio Rexissä klo 16:30

Tuore dokumentti yhdysvaltalaisesta satanistisesta kirkosta, The Satanic Templestä, ja sen aiheuttamista kohuista. Penny Lanen ohjaama dokkari seuraa satanistien melko normaalia arkea Yhdysvalloissa.

Jesus Shows You the Way to the Highway Kinopalatsi 2:ssa klo 18:30

Aivan käsittämätön Miguel Llansón ohjaama ja käsikirjoittama scifi-toiminta-komedia. Elokuvaa on vaikea selittää, mutta se on kuin sekoitus vanhoja James Bond -seikkailuja, jotka on kuvattu neuvostyyliin, ja jossa on omat mausteensa muun muassa blaxploitaatisota, Matrixista, ninjaleffoista, italosta ja b-luokan scifistä. Stalin-virus uhkaa maailmaa. Se on pysäytettävä. Uskomaton leffa!

X&Y WHS Teatteri Unionissa klo 18:30

Anna Odellin uutukainen rikkoo rajoja teoksillaan. X&Y:llä Odell kysyy MeToo-liikkeen hengessä tärkeän kysymyksen: mitä ohjaaja saa tehdä taiteensa eteen. Missä kulkee sopivan ja sopimattoman välinen raja näyttelijän ja ohjaajan välillä. Elokuva aiheutti melkoisen kohun Ruotsissa.

Deerskin Bio Rexissä klo 21:00

Quentin Dupieux on omituinen ohjaaja. Hän on tehnyt elokuvia psykokineettisistä esineistä. Vuoden 2010 Rubberissa kyse oli autonrenkaasta, nyt pääosamiekkosta puhuttelee peurannahkatakki. Takki on erittäin katala manipuloija, joka aiheuttaa juuri eronneelle miehelle kauheita ongelmia.

Dons of Disco Maxim 1:ssä klo 21:00

Den Harrow oli italodiskon suurnimiä ja miehen kappaleet olivat hittejä lukuisissa maissa. Sen nimistä miestä ei kuitenkaan ollut edes olemassa. Den Harrow viittaa sanaan denaro, raha. Keikoilla ja levynkansissa nähty Stefano Zandri ei osannut edes laulaa saati puhua englantia. Kaiken takana oli kaksi miestä, jotka päätyivät lopulta veriseen riitaan keskenään. Dokumentti ottaa kuinnolla kierroksia loppua kohden.

Tsekkaa täältä Episodin arvioita ohjelmistossa olevista elokuvista.

Aiheeseen liittyvät jutut