Rankasta klassikkoromaanista jälleen elokuva – yksi hämmennystä aiheuttanut muutos luvassa

Päähenkilöiden sukupuolen vaihtaminen on saanut ihmiset kyseenalaistamaan tekijöiden motiivit.

31.8.2017 11:20

William Goldingin klassikkoromaani Kärpästen herra käännetään jälleen elokuvaksi. Tällä kertaa asialla ovat What Maisie Knew ja Bee Season -elokuvista vastanneet Scott McGehee ja David Siegel, jotka käsikirjoittavat ja ohjaavat uuden version.

Kirjassa ja kahdessa sen pohjalta tehdyssä filmatisoinnissa (vuosina 1963 ja 1990) joukko poikakoulun opiskelijoita haaksirikkoutuu autiolle saarelle ja alkaa muodostaa omaa minikokoista, maskuliinista yhteiskuntaansa. McGeheen ja Siegelin versiossa pojat vaihtuvat kuitenkin tytöiksi, mikä on ehtinyt herättää hämmennystä sosiaalisessa mediassa.

”Naisista kertova Kärpästen herra kuulostaa siltä kuin joku olisi täysin missannut Kärpästen herran pointin”, kirjoittaa yksi Twitter-käyttäjä.

”Tuota, Kärpästen herra kertoo systemaattisen maskuliinisuuden kopioinnin myrkyllisyydestä. Jokainen yhdeksäsluokkalainenkin tietää tämän”, kirjoittaa toinen.

Vielä ei tietenkään tiedetä, miltä kantilta käsikirjoittajat lähestyvät nykypäivään sijoittuvaa adaptaatiotaan, joten jäämme odottelemaan, mitä tekijät saavat aikaan.

Lähde: Deadline, The Guardian

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia