Rare Exports kansainväliseen levitykseen

21.4.2010 10:49

Tuotantoyhtiö Cinet Oy on tehnyt pariisilaisen Kinology-yhtiön kanssa myyntisopimuksen elokuvan Rare Exports kansainvälisestä levityksestä. Rare Exports on perinteistä poikkeava, aikuisyleisölle suunnattu vinksahtanut joulutarina.

Kinologyn talliin kuuluu mm. Ranskan viime aikojen kolme suurinta teatterielokuvahittiä: Heartbreaker, The Pimp sekä Gainsbourg-elokuva. Se vastaa myös Mathieu Kassovitzin seuraavan elokuvan kansainvälisestä myynnistä. Vuodesta 2008 toimineen Kinologyn johtaja Grégoire Melin on ennen johtanut kansainvälistä osastoa EuropaCorpissa, joka tunnetaan Luc Bessonin tuotanto- ja levitysyhtiönä.

Rare Exports -elokuvan takana on pitkälti sama tiimi, joka oli tekemässä myös lyhytelokuvia Rare Exports Inc. (2003) ja Rare Exports Inc – Safety Instructions (2005). Festivaaleilla ympäri maailmaa tunnustetut lyhytelokuvat ovat saavuttaneet internetissä poikkeuksellisen suosion: ne ovat saaneet yhteensä toista miljoona katsojaa. Elokuvan ohjaa ja käsikirjoittaa Jalmari Helander, joka tunnetaan mainos- ja lyhytelokuva- sekä musiikkivideo-ohjaajana. Elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Jorma Tommila, Tommi Korpela, Rauno Juvonen sekä Onni Tommila ja Ilmari Järvenpää. Elokuva on kansainvälinen yhteistuotanto.

Mustan huumorin sävyttämä jännitysfantasia alkaa kun kansainvälinen tutkimusryhmä aloittaa kaivaukset Korvatunturilla ja löytää 486 metrin syvyydestä, jäihin ja sahanpuruihin säilöttynä joulun tarkimmin varjellun salaisuuden. Tutkimusryhmä kaivaa löydöksensä esiin ja käynnistää tietämättään tapahtumasarjan, jonka jälkeen joulu ei ole enää koskaan ennallaan.

Episodi/JH

Lisää luettavaa