Rare Exports pääsi jenkkilevitykseen

20.9.2010 13:34

Jalmari Helanderin ohjaama kotimainen musta komedia Rare Exports nähdään Pohjois-Amerikan valkokankailla.

Lapsuuden kauneimmat joulumuistot uuteen uskoon vääntävä kotimainen jännitysfantasia napattiin Pohjois-Amerikan levitykseen suoraan Toronton elokuvafestivaaleilta. Levitysyhtiö Oscilloscopen johtaja (mm. Beastie Boys -bändistä tunnettu) Adam Yauch kommentoi elokuvaa yhtiön lehdistötiedotteessa: ”Tämä on todella ainutlaatuinen elokuva, kuvaus poikkeuksellista ja Jalmarin ajoituksentaju täydellistä. Minua houkuttaisi sanoa että elokuvassa Coenin veljekset kohtaavat Grinchin, mutta Rare Exports on niin omaperäinen että pidättäydyn vertauksista ja sanon yksinkertaisesti ’tankatkaa moottorikelkkanne, ladatkaa haulikkonne ja antakaa palaa’, sillä aiomme vapauttaa tämän pirulaisen häkistään jouluksi leffateattereihin.”

Elokuvan tuottaja Petri Jokiranta lisää: ”Tavoitteemme on palauttaa Joulupukille takaisin maine, joka sille oikeasti kuuluu. Ensi jouluna maissa, joissa ’harvinainen vientituotteemme Rare Exports’ tulee levitykseen (mm. Amerikassa, Englannissa, Saksassa, Australiassa ja useassa muussa Euroopan ja Aasian maassa), uskotaan suomalaiseen alkuperäiseen Joulupukkiin.”

Elokuva saa USA:n ensi-iltansa Fantastic Fest –leffafestareilla Austinissa ensi viikolla.

Elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Jorma Tommila, Tommi Korpela, Rauno Juvonen sekä Onni Tommila ja Ilmari Järvenpää.

Lisää luettavaa