Raskaansarjan legenda palaa valkokankaalle 15 vuoden jälkeen – mukanaan tähtikaarti

Oscar-palkittu näyttelijä-ohjaaja on pysynyt kuvioista poissa jo liian pitkään.

27.6.2016 19:45

Elokuvien todellinen raskassarjalainen Warren Beatty muistetaan elokuvaklassikoista Bonnie ja Clyde, Punaiset, Koko kansan Bulworth, sekä Bugsy. Edellisen kerran hänet nähtiin valkokankaalla komediassa Suhteet sekaisin vuonna 2001.

Nyt Beatty palaa jälleen sekä ohjaajan, että näyttelijän rooliin elokuvassa Rules Don’t Apply. Elokuva on yksi Beattyn ikuisuusprojekteista, joka kertoo miljardööri Howard Hughesin, hänen autonkuljettajansa ja aloittelevan näyttelijättären kolmiodraamasta. Hughesin roolissa nähdään Beatty itse.

Muissa rooleissa nähdään mm. Annette Bening, Alec Baldwin, Martin Sheen, Matthew Broderick, Ed Harris ja Steve Coogan. Huhujen mukaan Beatty yritti saada elinikäistä ystäväänsä Jack Nicholsonia myös palaamaan eläkkeeltään, mutta Nicholson ei suostunut. Niin Beattyn, kuin Nicholsoninkin on huhuttu sairastavan alzhaimerin tautia, mutta nämä ovat pelkkää spekulaatiota.

Muistettavimman tulkinnan Hughesista on tähän mennessä tehnyt Leonardo DiCaprio vuonna 2004 Martin Scorsesen menestysdraamassa Lentäjä. Beatty on erityisen tuttu suomalaisille myös siksi, että osa vuoden 1981 suurelokuvasta Punaiset kuvattiin Suomessa. Muun muassa Helsingin Senaatintori näytteli Venäjän roolia uskottavasti.

Kuva elokuvasta Rules Don’t Apply

(Episodi/JR)

Lisää luettavaa