”Tämä on minun paluuni Hollywoodin keskelle” – Renny Harlinin uusi elokuva julkaistaan alkuvuodesta Yhdysvalloissa

Cliffhanger-mies työstää tällä hetkellä ainakin kuutta eri elokuvaa.

26.10.2023 04:00

Paluuta Hollywoodiin tavoitteleva Renny Harlin on saanut jakeludiilin uudelle toimintajännärilleen The Bricklayerille. Deadlinen tietojen mukaan elokuva julkaistaan Yhdysvalloissa alkuvuodesta.

”Tämä on minun paluuni Hollywoodin keskelle. Tämä on minun mahdollisuuteni osoittaa studioille, että minä olen edelleenkin se Renny Harlin, joka teki ne isot hittielokuvat jokin aika sitten”, ohjaaja kommentoi Iltalehdelle noin vuosi sitten.

Samassa haastattelussa Harlin kertoi, että kyseessä on hänen ”historiallisesti tärkein” elokuvansa.

Elokuva kertoo eläkkeeltä apuun hälytetystä FBI-agentista, joka taistelee kiristäjää vastaan. Pääosissa nähdään Aaron Eckhart (Yön ritari) ja Nina Dobrev (Vampyyripäiväkirjat).

Harlin on ollut viime vuosina aktiivinen. Tällä hetkellä hän työstää The Strangers-trilogiaa, uutta Komisaario Palmua, sekä kahta muutakin elokuvaa. Lisäksi Harlinin perhe-elämästä kertova The Harlins alkaa pyörimään maikkarilla marraskuussa.

Die Hard 2 – ja Cliffhanger-elokuvilla 1990-luvun alussa läpilyöneen suomalaisen Hollywood-ura katkesi 2010-luvun alussa, jonka jälkeen hän siirtyi tekemään elokuvia Kiinaan. Koronapandemian aikana Harlin palasi yllättäen Suomeen. Luokkakokous 3 (2021) oli ensimmäinen kotimaassa kuvattu elokuva sitten Jäätävän poltteen (1986).

Tarkkaa päivämäärää The Bricklayerin jenkkijulkaisulle ei ole annettu. On vielä epäselvää, julkaistaanko elokuvaa Suomessa.

Lähde: Deadline.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia