Ridley Scottin mysteerielokuva paljastui – kuinka paljon valinta yllättää?

25.3.2014 17:44

Fox kiusoitteli viime viikolla faneja erinäisillä mahdollisilla jatko-osilla ja tulevilla projekteilla, kertomatta kuitenkaan, mitä kaikkea oli tulossa. Yksi näistä ”sala”nimikkeistä liittyi Ridley Scottiin, joten arvuuttelut alkoivat heti: Onko kyseessä Blade Runner 2? Ehkä vireillä ollut The Forever War? Tai Prometheus 2?

No, nyt Fox on paljastanut, että tämä nimeämätön projekti on kuin onkin Prometheus 2. Ensimmäisen osan jälkeen oli hieman epävarmaa, milloin jatko-osa tapahtuu, tai tapahtuuko se ollenkaan, mutta homma näyttääkin käynnistyvän aiemmin kuin luultiinkaan.

Prometheus 2 on saanut myös uuden käsikirjoittajan. Jatko-osan käsikirjoituksesta vastaa Michael Green, jonka CV:hen kuuluu mm. Green Lantern, ja joka palkattiin kirjoittamaan myös Scottin Blade Runner -jatko/esiosa. Green kirjoittaa uuden käsikirjoituksen Jack Paglen (Transcendence) kirjoittamaan ensimmäisen version pohjalta.

Prometheus 2:n tuotannon on tarkoitus alkaa ensi syksynä, kunhan Scottin Mooses-elokuva Exodus on saatu viimeisteltyä. The Wrapin saamien tietojen mukaan jatko-osassa saatetaan nähdä useita Michael Fassbenderin esittämiä David-hahmoja, ja ainakin Noomi Rapace palaa kehiin. Muita ensimmäisestä osasta tuttuja kasvoja ei jatko-osassa nähdä. Ensi-illan on tarkoitus olla maaliskuussa 2016.

(Episodi/ML)

Lisää luettavaa