Ridley Scottin uutuuselokuva kielletty jo kahdessa maassa

Ridley Scottin Exodus: Gods and Kings on Deadlinen mukaan kielletty jo Egyptissä sekä Marokossa, ja sen tulevaisuus myös muissa Persianlahden arabimaissa saattaa olla vaakalaudalla.

Egyptin kulttuuriministeri Gaber Asfour puolusti aiemmin elokuvaa, yrittäen saada sen sensuurin läpi ja teattereihin asti, mutta on uskonnolisten johtajien Exodukselle antaman tuomion jälkeen muuttanut kantaansa. Asfour sanoo elokuvan ”olevan täysin ristiriidassa todistettujen historiallisten faktojen kanssa.”

Maan sensuurilautakunnan johtaja Abdul Sattar Fathi kyseenalaistaa myöskin elokuvan todenmukaisuuden.

”Yksi suurimpia elokuvan esittämiä historiallisia virheitä on se, että juutalaiset olisivat muka rakentaneet pyramidit”, Fathi sanoo. ”Elokuva esittää Mooseksen armeijan kenraliina, eikä profeettana. Ja kaiken lisäksi se näyttää muinaiset egyptiläiset rikollisjoukkona, jotka sortavat rauhallisia juutalaisia. Lautakuntamme on kieltänyt tämän kunnioituksesta egyptiläisten tunteita kohtaan.”

Myös Darren Aronofskyn Noah kohtasi samanlaisen kohtalon Egyptin sensuurilautakunnalta uskonnollisten johtajien tuomittua elokuvan.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut