”Robert Downey Jr ei ole elokuvatähti” – Netflixissä on vielä hetken tähden flopannut leffa

IMDb-arvosana on 5,6.

26.3.2022 01:00

Robert Downey Jr:n elokuva Eläintohtori Dolittle on vielä hetken Netflixissä. Tarinassa Kuningatar Viktoria sairastuu, ja eristäytynyt tohtori Dolittle, hänen nuori apulaisensa sekä eläinystävät lähtevät etsimään taianomaista parannuskeinoa.

Tähden ja Universalin harmiksi Dolittle floppasi elokuvateattereissa. Se ei myöskään saanut häävejä arvioita kriitikoilta.

Forbesin kolumnisti Scott Mendelson meni jopa niin pitkälle, että hän lyttäsi Downey Jr:n tähtivoiman. Otsikkoon hän kirjoitti, että ”Dolittle floppasi, koska Robert Downey Jr ei ole elokuvatähti.”

Mendelsonin mielestä Downey Jr kuuluu modernien ”elokuvatähtien” joukkoon, joilla ei ole vetovoimaa franchise-elokuviensa ulkopuolella. Mendelson tuumi myös, että Downey Jr halutaan kyllä nähdä Iron Manina ja ajoittain Sherlock Holmesina, muttei tohtori Dolittlenä.

Episodin kahden tähden arvostelussa leffasta sanottiin jotain hyvääkin:

”On Dolittle silti yllättävän viihdyttävä ja hauska raina. Huumori on eriskummallista, välillä räiskyvän epäsovinnaista ja jopa yllättävän mustaa. Tietokone-efektit ovat taas välillä niin hirveitä, että ne itsessään muuttuvat vitseiksi. Kokonaisuus on ikävän ailahtelevainen, eikä epäonnistumisen tunnetta voi välttää leffan hulppeista raameista huolimatta.”

Elokuva poistuu palvelusta 31.3.2022. Alla traileri.

Lisää luettavaa