Robert Downey Jr. on sankari: pisti oman Marvel-uransa likoon taisteltuaan kanssanäyttelijöiden oikeuksien puolesta

Hieno mies RDJ.

19.5.2020 12:19

Robert Downey Jr. päätti uransa MCU:ssa sen jälkeen, kun oli pistänyt stopin Thanoksen aikeille. Tai kyllähän Downeyta vielä nähdään ainakin Black Widow’ssa ja kuullaan tekoälyn äänenä tulevissa MCU-projekteissa.

Tätä ette kuitenkaan varmaan miekkosesta muista: Downey pisti uransa likoon vuonna 2013, kun hän päätti taistella kanssanäyttelijöidensä palkkojen puolesta.

Kieltämättä hän oli iso osa ongelmaa, sillä kun muu ensimmäisen Avengers-elokuvan näyttelijäporukka tienasi vain noin 200 000 dollaria per nokka, niin RDJ tienasi huikeat 50 miljoonaa per MCU-elokuva.

RDJ uhkasi jättää Iron Manin, mikäli hänen kollegoilleen ei maksettaisi parempaa palkkaa. Disney ymmärsi tilanteen ja muiden näyttelijöiden sopimukset neuvoteltiin uusiksi.

Pitää tietenkin muistaa konteksti: Marvelin sooloelokuvat eivät menestyneet tuohon aikaan, joten oli suoranainen ihme, että jopa Thoria näyttelevä Chris Hemsworth sai tuntuvan palkankorotuksen karmean Thor: Dark Worldin jälkeen.

Tästä kaikesta syntyi kuitenkin Ikuisuussaaga, jolla Disney tienasi miljardeja, ja josta syntyi nykyajan jättimäinen MCU-maailma. Sijoitus palkittiin todella ruhtinaallisesti.

Lähde: We Got This Covered

Lisää luettavaa